Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom reikt prijzen Carlton GT Cup uit

BARENDRECHT (1 mei 2009) ­ Op zondag 3 mei reikt wethouder Nootenboom de prijzen uit voor het badmintontoernooi Carlton GT CUP in sporthal Lagewei. In het weekend van 2 en 3 mei worden de kwartfinales en de halve finales gespeeld. Wethouder Nootenboom reikt op de laatste dag van het toernooi de prijzen uit aan de winnaars.

De Carlton GT Cup is in de badmintonwereld te vergelijken met de finale van de bekerwedstrijden in de voet- balwereld. Het bekertoernooi van de Nederlandse Badminton Bond (NBB) staat open voor alle clubs in de bondscompetitie van de NBB. De voorronden van de cup zijn van februari tot en met april gespeeld. Voor het finaleweekend op 2 en 3 mei is er ruimte voor zestien clubs. Daar zit de Barendrechtse badmintonclub, The Flying Shuttle, niet bij. Zij kwamen niet door de laatste voorronden.

Sportgemeente
Wethouder Nootenboom is blij dat de finales in Barendrecht worden gespeeld: "Het is fantastisch dat de finales van de Carlton GT Cup in de sporthal Lagewei worden gespeeld. Als gemeentebestuur moedigen we (sport)evenementen aan, omdat het bij uitstek de gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Grote sportfinales die in Barendrecht worden gehouden, zijn een goede stap om ons doel `sportgemeente van 2012' te berei- ken."


Noot voor redacties