Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 3 mei 2009

* ONDERZOEK NAAR MAN MET VUURWAPEN
ROTTERDAM-WEST - Surveillerende politieagenten werden in de nacht van zaterdag op zondag op de Haspelstraat aangesproken door een man. Hij gaf aan dat een, voor hem onbekende man, die bij een grijze BMW die aan de Rosenveldtstraat geparkeerd stond, een vuurwapen had. Hierna stelden de agenten een onderzoek in. De BMW werd aangetroffen echter zonder man of bestuurder. Na opvragen van de tenaamstelling bleek de eigenaar in een woning aan de Rosenveldtstraat te wonen. Hierop is telefonisch contact gezocht met de bewoner en hem gevraagd naar buiten te komen. De man, een 44-jarige Rotterdammer, kwam vervolgens naar buiten samen met zijn 6 bezoekers. Alle personen zijn gefouilleerd waarbij geen vuurwapen is aangetroffen. Na overleg is zowel de woning als de auto doorzocht. Ook hierbij is geen vuurwapen aangetroffen, waarna het gezelschap weer naar binnen kon.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Twee 16-jarige Barendrechtse jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Voordijk aangehouden voor het aanbrengen van graffiti.
Surveillerende politieagenten zagen rond twee uur het tweetal, onder het viaduct van de A29, snel wegrennen en zich verstoppen in de bossages. De twee jongens werden vervolgens aangehouden. Hun handen zaten onder de verf en na fouillering bleken ze diverse spuitbussen bij zich te hebben. De verfbussen zijn in beslag genomen en het tweetal kreeg, na overleg met de ouders, een HALT-proces-verbaal.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA WONINGOVERVAL

ROTTERDAM/ CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Drie Capellenaren van 34, 32 en 22 jaar oud zijn zaterdagmiddag aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij een woningoverval aan de Mijnsherenlaan. Even na vier uur werd de 46-jarige bewoner van een pand aan de Mijnsherenlaan in zijn woning overvallen door drie mannen. Het slachtoffer werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om zijn kluis te openen. Hier is een geldbedrag uit ontvreemd waarna het drietal, nadat ze de woning verder hadden doorzocht, vertrokken.

Aan de hand van het opgegeven signalement stelden agenten een onderzoek in op het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel. Hier zijn vervolgens de drie verdachten aangehouden. Na onderzoek op het bureau is de 34-jarige verdachte in verzekering gesteld, de overige twee zijn na verhoor heengezonden. De recherche zet het onderzoek voort.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR CARJACKING

ROTTERDAM-CENTRUM - Twee 21-jarige Rotterdammers zijn zaterdagavond rond half twaalf aangehouden voor carjacking. Het tweetal had kort ervoor, een 20-jarige inwoner uit Vlaardingen mishandeld en van zijn auto beroofd op de Couwenburg. Het slachtoffer reed samen met zijn 18-jarige vriendin op de Couwenburg in de richting van het tunneltje. Hier kreeg hij woorden met de inzittenden van een andere auto, over wie er eerst mocht passeren. Het slachtoffer reed vervolgens door en stopte op de Couwenburg. Hier kwam de bestuurder van de andere auto ook naar toe waarna de Vlaardinger door het openstaande raam hard in zijn gezicht werd geslagen. Na een aantal fikse klappen was het slachtoffer in staat om de auto te verlaten waarna hij wegrende. Zijn passagiere werd eveneens door een van de carjackers uit de auto gesleurd waarna de auto werd meegenomen. Het slachtoffer liep vervolgens naar de Pompenburg waar hij surveillerende agenten aansprak. Die namen het slachtoffer mee in de auto waarna een onderzoek in de omgeving werd ingesteld. Hierbij werd de auto van het slachtoffer met daarin een verdachte aangehouden op het Burgemeester Meineszplein. De andere verdachte, die in een auto achter de gestolen auto reed, werd eveneens aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor.


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

Drie inwoners van Zwijndrecht van 19, 21 en 22 jaar oud en een 21-jarige inwoner uit Alblasserdam, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een achtervolging door de Verkeerspolitie.
Rond half drie werd gemeld dat er op het districtpark-Eemhaven, verschillende automobilisten zich verzamelden voor het vermoedelijk houden van een straatrace. Deze locatie staat bekend als een meetingpoint voor straatraces.
De politie stelde vervolgens een onderzoek in en trof aldaar verschillende auto's aan. Na het noteren van kentekens vervolgden zij hun surveillance.
Even later zagen agenten van de Verkeerspolitie op de Vondelingenweg twee auto's met zeer hoge snelheid rijden in de richting van de A15. De agenten zetten de achtervolging in met gebruik van optische- en geluidssignalen. Tevens werd een stopteken gegeven.
Terhoogte van de afslag Zierikzee verloor de 22-jarige bestuurder van een Peugeot 206 de macht over het stuur waarna hij achter de vangrail in de berm terecht kwam. De auto vloog hierbij over de kop. De bestuurder raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het Erasmus MC. Zijn 19-jarige bijrijder, eveneens afkomstig uit Zwijndrecht raakte zeer licht gewond en is ter observatie overgebracht naar het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis. De bestuurder van de ander auto, een Seat Ibiza, vervolgde zijn weg richting de Vaanweg. Door de agenten werd de achtervolging voortgezet. Terhoogte van de kruising met de Oldengaarde werd de bestuurder, de 21-jarige inwoner uit Alblasserdam, gedwongen te stoppen waarbij hij de macht over het stuur verloor en tegen een verkeerslicht reed. De 21-jarige passagier, afkomstig uit Zwijndrecht is eveneens aangehouden.

Door de Technische Ongevallen Diensten van Zuid-Holland-Zuid en Hollands Midden is nader sporenonderzoek verricht. Alle vier de verdachten zijn aangehouden.

Zaterdag 2 mei 2009


* ALCOHOL- EN VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - Om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal ongelukken door gebruik van alcohol terug te dringen hielden politieagenten vrijdagavond op de Schiedamseweg en de Vierhavensstraat diverse controles. Tussen acht en twaalf uur zijn 134 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Eén bestuurder bleek teveel genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal. Hiernaast kregen 7 bestuurders een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de gordel en het niet handsfree bellen.


* ZOON BEDREIGD MOEDER
PRINS-ALEXANDER - Een 34-jarige Rotterdammer is vrijdagavond aangehouden nadat hij zijn 52-jarige moeder had bedreigd. De man schopte tegen de deur van de woning aan de Zevenkampse Ring en riep dat hij zijn moeder dood ging maken. Hierop vluchtte de vrouw via het balkon aan de achterzijde naar de buren waar de politie werd gebeld. Zij hielden de man aan en sloten hem in voor verhoor


* VERDACHTE GELUIDSOVERLAST AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 28-jarige inwoner van een huis aan de Aida is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij geluidsoverlast had veroorzaakt.
Rond kwart over een werd de overlast gemeld en stelden agenten een onderzoek in. Bij het zien van de politie ging de man uit zijn dak en wenste hij hen levensbedreigende ziektes toe. Tevens weigerde de verdachte om zich te legitimeren. Hierop is de man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich heftig. Met gepast geweld is de man afgevoerd naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. Hij kreeg een proces-verbaal.


* RIJBEWIJZEN TWEE MOTORRACERS INGEVORDERD

OOLTGENSPLAAT - De rijbewijzen van een 24-jarige Rotterdammer en een 23-jarige inwoner uit Spijkenisse zijn vrijdagmiddag rond een uur ingevorderd op de Bosweg.
Het tweetal hield op de motor, een racewedstrijd. Beiden kwamen hierbij ten val, waarbij de Rotterdammer een hersenschudding op liep en zijn elleboog uit de kom ging. De Spijkenisser raakte licht gewond.
Een derde motorrijder, een 22-jarige Spijkenisser, filmde de racepogingen van zijn vrienden. De camera van deze man is in beslag genomen.
Het kentekenbewijs van de Rotterdammer is ingevorderd in verband met de grote schade aan de motor. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis te Dirksland.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BELAGEN POLITIEAGENTEN

ROTTERDAM-NOORD - Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Agniesestraat. Rond vier uur werd gemeld dat een man en een vrouw op straat ruzie zochten. Hierbij sloeg de vrouw wild om zich heen omdat de man haar vast wilde pakken. Agenten spraken het stel aan. Tijdens dit gesprek sprong een tweede man, de 20-jarige, plotseling op de rug van een politieagente en trok haar omver. Hierop ontstond een handgemeen tussen de verdachte en de politie waarbij de man uiteindelijk is gepepperd. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Het ruziënde stel, een 20-jarige vrouw en een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Zwijndrecht, deden geen aangifte tegen elkaar.

Vrijdag 1 mei 2009


* AANHOUDINGEN VOOR BEROVING
IN WONING
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft na grondig onderzoek vijf verdachten opgepakt voor een woningoverval met geweld in Spijkenisse.
Op 6 april 2009 vond er in de middaguren een poging diefstal door middel van geweld plaats op een woning in de M. Mitchellstraat te Spijkenisse. Na aanbellen werd de deur van de woning geopend door een 17-jarig meisje die op dat moment samen met haar 14-jarige zus alleen thuis was. Direct drongen 2 personen de woning binnen en dwongen de 17-jarige mee te gaan in de woning op zoek naar geld. De daders zijn uiteindelijk zonder geld vertrokken. Wel moest de 17-jarige eerst haar portemonnee laten zien. Daar zat echter niets in.
Grondig onderzoek
Het politiewijkteam is een grondig onderzoek gestart. Dit resulteerde op 15 april in de aanhouding van een 20-jarige jongen. Hierna werd het onderzoek voortgezet. In de periode daarna hebben meer aanhoudingen plaatsgevonden. In totaal heeft de politie vijf personen uit Spijkenisse, waaronder twee minderjarige meisjes van 17, aangehouden. Verder zijn de gearresteerde verdachten: jongens van 18, 20 en 20 jaar oud.

Ex-vriend geef informatie
Een 20-jarige jongen wordt daarbij gezien als hoofddader. Hij is met zijn 17-jarige nichtje het huis binnengedrongen. Dit nichtje zou van de 18-jarige aangehouden jongen uit Spijkenisse (de ex-vriend van het 17-jarige vrouwelijke slachtoffer) informatie over het huis hebben gekregen. De twee personen die binnen zijn geweest zijn: het 17-jarige meisje en haar neef, een 20-jarige man.
De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT GROEP VAN 13 AAN NA BEROVING

ROTTERDAM - Politiemensen hebben vrijdag 13 verdachten aangehouden na een beroving op de Westzeedijk. Een jonge Rotterdammer, 16 jaar oud, raakte hierbij licht gewond.
In de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur werd het slachtoffer benaderd door een groep van 12 mannen en één vrouw, variërend in de leeftijd van 14- tot 23 jaar. Zij beroofden de Rotterdammer van zijn mobiele telefoon en gaven hem een klap met een loopkruk. Daarna gingen zij er vandoor. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en trof de groep op de Coolsingel. Daar zijn zij allen aangehouden. Na onderzoek op het politiebureau werden er 6 ingesloten.


* VROUW OVERLEDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-WEST - Een 31-jarige Rotterdamse is overleden na te zijn mishandeld door haar vriend. De politie ging donderdagmorgen, om ongeveer half elf naar een woning aan de Ruwaardstraat waar een 38-jarige man zijn 31-jarige partner zodanig had mishandeld dat de vrouw over moest worden gebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de vroege morgen van vrijdag 1 mei is de vrouw aan haar verwondingen overleden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld in de woning en sporen veiliggesteld.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA INBRAAK SUPERMARKT

MIDDELHARNIS / DE EILANDEN - Mede dankzij het optreden van een getuige heeft de politie vrijdagnacht een 19-jarige man uit Utrecht gearresteerd na een inbraak in een supermarkt aan het Kerkepad.
Rond twee uur 's nachts ging de medewerker na een telefoontje van de beveiligingsmaatschappij naar de supermarkt. De politie ging na de inbraakmelding direct met meerdere eenheden naar Middelharnis en stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in, waarbij een mogelijke verdachte werd aangetroffen.
Dankzij de beschrijvingen van de medewerker arresteerden politiemensen de verdachte op het Gedempt Kanaal. Hij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
De recherche onderzoekt de zaak.


* AANVULLING OP VERSPREID BERICHT KONINGINNEDAG ROTTERDAM-RIJNMOND

Koninginnedag is dit jaar bepaald door de tragische gebeurtenis in Apeldoorn. Uit piëteit met de slachtoffers zijn in Rotterdam de officiële festiviteiten afgelast. Ook in de rest van de regio is door de overige burgemeesters en Oranjecomités geanticipeerd op dit bizarre ongeval.
Preventief fouilleren
In het centrum van de stad is preventief gefouilleerd. In totaal zijn tot half tien 409 mensen op straat gefouilleerd. Hierbij is 1 persoon aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Zijn boksbeugel is in beslag genomen. 1 persoon deed afstand van zijn weed en 1 beledigde een agent.
Aanhoudingen
Daar waar het uit de hand dreigde te lopen, greep de politie direct in en werden de onruststokers direct aangehouden. In totaal zijn 95 personen aangehouden onder ander voor belediging, verstoring openbare orde, diefstal, vernieling, niet voldoen aan bevel, straatroof, bedreiging, openlijk geweld, wildplassen, en de Wet ID. De zes aangehouden verdachten voor de straatroof hadden op de Westzeedijk een jongen ingesloten en hem vervolgens met geweld, waaronder het slaan met een loopkruk, van zijn gsm beroofd. Naar aanleiding van een verspreid bericht zagen agenten van de Mobiele Eenheid de verdachte groep lopen op de Coolsingel. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.
Zakkenrollers
Vooraf aan Koninginnedag is door de politie nadrukkelijk gewaarschuwd voor zakkenrollers. Dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. In de stad zijn, zover nu bekend, vier personen slachtoffer geworden van zakkenrollers.
Alcoholcontrole
Om de verkeersveiligheid te vergroten is in het begin van de avond op de Maasboulevard een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 66 bestuurders gecontroleerd. Hier kregen 2 personen een proces-verbaal omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Acht bekeuringen zijn geschreven voor verschillende verkeersovertredingen en 2 personen zijn aangehouden omdat ze gezocht werden door de politie.
Bodycam
Om geweld tegen politieagenten tegen te gaan en openbare orde verstoringen te voorkomen is op diverse plaatsen in de regio de bodycam ingezet. In de aankomende dagen worden de beelden geïnventariseerd.
Koninginnenacht
In de nacht voor Koninginnedag is in Ahoy de traditionele Nacht van Oranje gehouden. In totaal zijn 64 bekeuringen uitgeschreven. 42 voor wildplassen, 7 voor het gebruik van alcohol en/of drugs op straat en 11 verkeersovertredingen. Op de Vaanweg werd tijdens de nacht een alcoholcontrole gehouden. Hier kregen 7 bestuurders een proces-verbaal
voor het rijden onder invloed. Diverse rijbewijzen zijn ingevorderd.
In Barendrecht zijn bij de kermis 5 jongeren uit Rotterdam-Zuid op heterdaad aangehouden nadat ze fietsen hadden gestolen. Ook hier werd wildgeplast en kregen drie personen een bekeuring. In de omgeving van de J.G. Oemvliet zijn enkele vernielingen gepleegd waaronder een ruit van een abri. Door de politie wordt nader onderzoek verricht naar de vernielers. In Hellevoetsluis zijn 6 personen aangehouden voor onder meer belediging, mishandeling en openbare dronkenschap.