Airport Weeze


HAMBURG international opent basis op Airport Weeze/Niederrhein

Airbus A 319 gestationeerd

Hamburg/Weeze, 2 mei 2009 De luchtvaartmaatschappij HAMBURG international vierde vandaag de stationering van een gloednieuw vliegtuig met een openingsfeest op de luchthaven Weeze. Dit toestel, een Airbus A319, dat pas midden april door de fabrikant aan de Hamburgse chartermaatschappij werd uitgeleverd, geldt als bijzonder comfortabel en milieuvriendelijk. In aanwezigheid van Wolfgang Spreen bestuurder van het district Kleve vertrok de witblauwe jet na de opening van de basis voor de eerste vlucht vanaf Weeze naar de Canarische Eilanden. Met deze stationering worden minstens 15 nieuwe banen op de luchthaven aan de Neder-Rijn gecreëerd.

Bovendien groeit het aanbod van HAMBURG international vanaf Weeze flink. Waar er in de zomer van het vorige jaar met Mallorca maar één toeristische bestemming op het programma stond, zijn het er nu totaal 13. In totaal is vanaf Weeze in de zomer 2009 op de vluchten van HAMBURG international een contingent van 86.996 stoelen ter beschikking. Vakantiegangers kunnen zich verheugen op nieuwe bestemmingen zoals Burgas in Bulgarije, Faro in Portugal en Heraklion op Kreta. De expansie is ons antwoord op de grote vraag naar vluchten vanaf Weeze en deel van onze strategie op lange termijn. Ondanks roerige tijden in de luchtvaartbranche heeft Airport Weeze zich zeer goed ontwikkeld zegt één van de drie directeuren van HAMBURG international, Norbert Grella. Al sinds 2007 is HAMBURG international met regelmatige vluchten vanaf Weeze actief. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 23.000 passagiers vanaf Weeze naar vakantiebestemmingen gevlogen, ongeveer de helft daarvan uit Nederland. Met de stationering van het HHI-vliegtuig krijgt ons toeristische aanbod een enorme duw. Vakantiegangers en reisbureaus kunnen nu kiezen uit de topvakantiebestemmingen bij meer dan 20 Duitse en Nederlandse touroperators. Wij wensen onze partner Many happy landings in Weeze! zegt Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze, naar aanleiding van de opening van de basis.

Download: HHI Vluchtschema Zomer 2009 (PDF)

Foto 1: Airport Weeze vierde samen met HAMBURG international de stationering van een gloednieuw vliegtuig
met een openingsfeest op de luchthaven Weeze. (02.05.2009 / Gerhard Seybert)

Foto 2: directeur Ludger van Bebber overhandigt mand met regionale lekkernijen aan Norbert Grella, directie van
HAMBURG international. V.l.n.r. burgermeester van Weeze Ullrich Francken, Herman Buurman, Norbert Grella en zijn vrouw, Ludger van Bebber, Wolfgang Spreen, bestuurder van het district Kleve. (02.05.2009 / Gerhard Seybert)

HAMBURG international is een onafhankelijke Duitse chartermaatschappij met het hoofdkantoor in Hamburg en een verkoopafdeling in Berlijn. Sinds de oprichting in 1998 voert de onderneming naast de klassieke vakantievluchten in mediterrane en Noord-Europese streken ook exclusieve bedrijfs- en ad-hoc-charters uit. Met een vloot van moderne vliegtuigen van het type Airbus A319 vliegt HAMBURG international van ca. 20 Duitse luchthavens naar bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en Azië. Voor het onderhoud van de vliegtuigen is het eigen technische bedrijf in samenwerking met de Lufthansa Technik AG verantwoordelijk.