Ingezonden persbericht


'Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar' gelanceerd door wijnmagazine Perswijn

Amsterdam, 4 mei 2009

Wat is de beste wijnwinkel van Nederland? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Perswijn zoekt het uit in de 'Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar'.

In de nieuwe verkiezing die Perswijn organiseert, spelen wijnliefhebbers een belangrijke rol: zij nomineren de komende weken hun favoriete wijnwinkel en kunnen daar vervolgens op stemmen, via de website van Perswijn. Een kundige vakjury zal aan de hand van de stemming de beste wijnwinkels bezoeken in de maanden juli en augustus. De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel van het Jaar 2010. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens wijnevenement Klassiek Europa op 11 oktober 2009 in Noordwijk. De eerste wijnwinkels zijn reeds genomineerd, kijk voor een overzicht op: www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

De verkiezing

Nomineren voor 25 mei

Het beste advies, het mooiste assortiment, uitmuntende service: er zijn genoeg redenen waarom u juist die ene wijnwinkel uitkiest. Nomineer uw favoriete wijnhandel door hem toe te voegen aan de lijst op de Perswijn website, dit kan tot 25 mei 2009. De eerste wijnwinkels zijn reeds genomineerd, kijk voor een overzicht op: www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

Stemmen voor 22 juni

Vanaf 25 mei kan iedereen online zijn stem uitbrengen op zijn favoriete wijnwinkel uit de lijst. Om een eerlijk verloop van de wedstrijd te garanderen is registratie via de website vereist. Let op: iedereen kan maar één keer stemmen. Stemmen kan tot 22 juni 2009 op de website van Perswijn. Doe mee, want onder de stemmers worden leuke prijzen verloot.

Publiek nomineert, vakjury bepaalt

De winkels met de meeste stemmen krijgen de onafhankelijke, kundige vakjury en een mystery guest op bezoek. Die onderwerpen de winkels in de periode juli-augustus 2009 aan een nauwkeurig onderzoek. De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel van het Jaar 2010. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens Klassiek Europa op 11 oktober in Noordwijk.

De vakjury

De jury bestaat uit de volgende personen: Ronald de Groot (Hoofdredacteur Perswijn), Harold Hamersma (Wijnschrijver en -publicist), Ellen Dekkers (Wijnschrijfster en cursusleidster Vinologenopleiding aan de Wijnacademie), Erik Hemmes (Retailspecialist en category management consultant) en Rene van Heusden (Wijnpublicist en -recensent)

De beste wijnwinkel: uitreiking prijzen op 11 oktober Palace Hotel Noordwijk.

De winnende wijnwinkel mag zich eervol een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2010 noemen, naast een trofee en oorkonde ontvangen de winnaars een pakket aan prijzen. De winkel wordt in het zonnetje gezet met een mooie reportage in Perswijn en een prijsuitreiking op 11 oktober!

Doe uw favoriete wijnwinkel een plezier. Nomineer 'm voor 25 mei, en stem voor 22 juni 2009.

Meer informatie: www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht