Internationaal debuut Profuna Ocean gepresenteerd in IJsbreker


LEUSDEN, 20090503 -- Met `Watching The Closing Sky', hen eerste CD met slechts vier tracks die desalniettemin toch bijna veertig minuten duurt, is de tijd gekomen om Profuna Ocean aan een breder publiek te introduceren. De CD zal op 15 mei 2009 in De IJsbreker in Leusden voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd.

Naar aanleiding van een eerdere live demo, opgenomen tijdens het Herfstfestival in poppodium Xinix, noemde Damian Wilson (Treshold) Profuna Ocean al de perfecte support act terwijl Rick Wakeman (Yes) op voorhand de CD bestelde om deze airplay te geven in zijn eigen radioshow in Engeland.
De debuut CD `Watching The Closin Sky' mag zich nu al verheugen op een internationale interesse. De Duitse platenmaatschappij Cargo Records zal de CD in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitbrengen en Koalla Entretenimento uit Brazilie zal Profuna Ocean in Brazilie, Argentinie en Chili gaan promoten terwijl er ook reeds interesse vanuit andere landen is getoond.
Profuna Oceaan is een eigenwijze en geïnspireerde band met een muzikale uitstraling die aan de ene kant in het sferische en progressieve spectrum van de muziek kan worden geplaatst, maar aan de andere kant ook een band die niet te plaatsen valt binnen een bepaald muzikaal kader. De muziek kenmerkt zich door mooie, cleane muzikale frases die van het ene op het andere moment met vlagen kunnen overgaan in stevige stukken rock.
Gitarist/zanger Raoul Potters is ook verantwoordelijk voor het schrijven van de nummers die veelal rechtsreeks uit zijn hart komen. Veelal vindt hij daarbij zijn inspiratie in de minder mooie kanten van het leven en onze wereld en laat zich in zijn stukken niet beperken door basis structuren en lengtes voor de muziek omdat er volgens hem geen regels voor muziek horen te zijn, zolang als het maar goed klinkt.
Met een kleurrijk tapijt van sferische keyboard partijen transformeert René Visser de teksten van Raoul in een werkelijk symfonisch geheel. De strakke en steady basis van Arjan Visser op bas en Fred den Hartog op drums zorgen voor de juiste groove en rockt als het rocken moet.
Samenkomend ontwikkelt dit zich tot muzikale meesterstukjes die zonder enige twijfel een gewillig oor zullen vinden onder een breed publiek.





Ingezonden persbericht