Bijzondere film "Het fenomeen Bruno Gröning"


Bezoekers onder de indruk, diep geraakt en enthousiast

RIJSWIJK ZH, 20090415 -- In Nederland wordt de documentaire "Het fenomeen Bruno Gröning - op het spoor van de wondergenezer" met succes getoond. Na afloop zijn de bezoekers onder de indruk, soms diep geraakt en enthousiast en willen meer weten over dit fenomeen. Deze 5 uur durende film wordt in De Schilp, Schaapweg 4, 2285 SP, Rijswijk vertoond op 3 en 24 mei en 14 juni van 11.30 tot 17.30 (in 3 delen met 2 pauzes).

Wereldwijd stellen bezoekers dezelfde vragen!
Deze film die in oktober 2003 in de publiciteit kwam, wordt niet alleen in Rijswijk, maar zelfs wereldwijd in vele landen en spreektalen vertoond. De organisatie voor de komende maanden is in volle gang, want overal beleven de bezoekers hulp en genezing en stellen dezelfde vragen .....

"Wie was Bruno Gröning?"
"Ik leerde in Bruno Gröning een mens kennen, wiens zijn een diepgelovige Godverbondenheid kent en slechts voor een ding op onze aarde schijnt te zijn: de mensheid te helpen terug te keren in hun geloof, zodat ze daardoor van hun vaak jarenlange, ja zelfs van vaak ongeneeslijke ziekten vrij werden", aldus Barones Anni Ebner von Eschenbach.

"Waarom heb ik nog nooit van hem gehoord?"
Vraagt een filmbezoekster, zoals zovele andere geïnteresseerden, als ze het plakkaat met Bruno Gröning bekijkt, een man met een hoog voorhoofd en voor die tijd ongewoonlijk lang haar. In het begin van de jaren 50 waren de kranten in elk geval vol met berichten over de "wondergenezer" Gröning. In het Beierse Rosenheim waren er dagelijks tot 30.000 mensen, die de timmerman wilden zien en horen. Het was alsof velen er op hadden gewacht, dat eindelijk een helper komt die hun nood verlicht.

Hoezo "Er bestaat geen ongeneeslijk - God is de grootste arts!"
Woorden van Bruno Gröning. En het ongelooflijke gebeurde: ontelbare zieken werden gezond. Lammen konden lopen, blinden konden weer zien.
"Het was voor mij zonder twijfel, dat er van hem krachten uitgingen, die genezing bij mensen bewerkstelligden." De evangelische Bisschop Dr. Herman Kunst, die in de film stelling neemt, was van de vaardigheden van Bruno Gröning overtuigd.
Dit was echter bij veel van zijn collega's zoals artsen, niet het geval, welke de gebeurtenissen meer dan alleen kritisch bekeken. Laster werd er verspreid. De pers in het naoorlogse Duitsland maakte van het fenomeen "Bruno Gröning" een sensatie. De autoriteiten speelden onder één hoedje en kondigden een verbod tot genezen af. Justitie verweet hem overtreding van de wet op natuurgenezers: de eerste keer in mei 1949, de laatste keer in januari 1959 voor het Beierse gerechtshof te München, vier dagen voor Bruno Gröning stierf. Daar tussen liggen negen jaren van harde gevechten en wonderlijke genezingen.

Na filmvoorstelling pijnvrij
Veel bezoekers vertellen ook dat zij tijdens de film iets bijzonders en vooral iets onverwachts hebben beleefd, zoals mevrouw Dr. L.S. Zij kwam met hevige pijnen in haar onderlichaam die zij al maanden had, naar de film "er was zelfs al een onderzoek in het ziekenhuis afgesproken. Sinds het weekend van de film zijn de klachten langzaam verdwenen". De heer H.T. had al geruime tijd last van oorsuizingen. "Na de film was het gelukkig weer stil in mijn oor". Mevrouw S.H. had chronische darmontstekingen en kon slechts beperkt eten verdragen. "Na de film was de pijn verdwenen. Thuisgekomen heb ik door het eten van een knoflooksoep getest of ik pijnvrij bleef. Dat is tot heden zo gebleven".

Op het spoor van de wondergenezer
Bestaat er zoiets? In de documentaire "Het fenomeen Bruno Gröning" vertellen in ieder geval 50 getuigen uit die tijd van hun genezing of over wat zij met Bruno Gröning hebben beleefd. Waarom artsen en bestuurders tegen hem waren en hem zelfs een verbod tot genezen werd opgelegd?
Samen met originele filmdocumenten, weekjournaals en speelfilmscènes is de bijna vijf uur durende documentaire over het leven en werken van Bruno Gröning ontstaan. De film, die ontstaan is gedurende negen jaar werk, moet het gebeuren van destijds weer in het bewustzijn van de publiciteit brengen. Een ongewone film over een buitengewoon mens, wiens werk na zijn dood bijna in de vergetelheid was geraakt.

Plaatsreserveringen kunt u bestellen via tel. 010-4612334 of via e-mail jitske.schaap@telfort.nl. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Verdere informatie en een trailer in internet: www.bruno-groening-film.org.





Ingezonden persbericht