Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 1 mei 2009

Tramreizigers verrast met optreden cast Sjakoo de Musical

Reizigers van tramlijn 9 werden vandaag verrast met een uniek optreden. Zeven acteurs uit de musical Sjakoo, waaronder Lieuwe Roonder, Ara Halici en Ali Çifteci, zongen het openingsnummer 'Amsterdam'.

Met het optreden vierde de cast de samenwerking met het Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB) Amsterdam. Dankzij het GVB kunnen duizend schoolkinderen gratis de musical Sjakoo bezoeken. Nog eens duizend kinderen uit de Amsterdamse jeugdzorginstellingen worden dankzij het GVB gratis naar de openluchtlocatie vervoerd.

Sjakoo de Musical gaat zondag 3 mei in première op de unieke buitenlocatie op het Amsterdamse IJ. Het podium en de overdekte tribune zijn gebouwd op pontons op het water, naast science center NEMO en het VOC-schip 'De Amsterdam´.

Meer informatie en kaartverkoop: www.sjakoo.com

----------

In Sjakoo de Musical komt de Amsterdamse volksheld Sjakoo tot leven. Hij leefde in de Gouden Eeuw, in de tijd van Rembrandt en Spinoza, toen Amsterdam uitgroeide tot een multiculturele wereldstad. Sjakoo is de Robin Hood van Amsterdam die met zijn bende steelt van de rijken en opkomt voor de armen.

----------

Noot voor de redactie,