Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 03-05-2009

Drie mannen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van een kluis.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een auto op de Azielaan. Op het moment dat de bestuurder door had dat hij gecontroleerd werd, stopte hij de auto. Hierop sprong de bijrijder uit de auto en rende weg. De agenten controleerden de inzittenden en het voertuig. Nadat alles goed was, kon de bestuurder doorrijden. Omdat de agenten het vreemd vonden dat één van de inzittenden ervandoor ging bij het zien van de politie werd de auto toch nog even gevolgd door agenten in burger.

Omstreeks 01.10 uur troffen zij de auto op de Rooseveltlaan weer aan. Bij de auto stonden drie personen. Bij het zien van de politie liepen twee van de drie personen een steeg in. In de steeg troffen de agenten een opengebroken kluis en een geldkistje aan. Na een korte achtervolging werden twee mannen, 18 en 19 jaar beiden uit Utrecht, aangehouden. Later kon ook de derde verdachte, een 20-jarige man uit Almere, worden aangehouden. De kluis bleek eerder te zijn weggenomen uit een pand aan de Kervelhof. De drie verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie op de Heijermanstraat een man aangehouden omdat hij gestolen fietsen verkocht.

Door getuigen werd omstreeks 13.30 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een man fietsen aan het verkopen was voor een flatwoning aan het Malejapark. Ter plaatse werd de man niet meer aangetroffen. Wel waren er getuigen die verklaarden de man wel vaker in de buurt gezien te hebben als hij fietsen verkocht. Op het moment dat de agenten weer verder wilden, zagen zij een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie zette de man het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 25-jarige man uit Utrecht op de Heijermanstraat aangehouden. Op dat moment kwam een vrouw naar de agenten toe en verklaarde dat zij een afspraak met de man had gemaakt via het internet om een fiets bij hem te kopen.

Op het bureau verklaarde de man dat hij die dag al drie fietsen had gestolen en verkocht. Tevens gaf hij aan dat hij de laatste tijd al een groot aantal fietsen (ruim 20) had gestolen en verkocht. De politie onderzoekt de zaak en vermoedt dat de verdachte verantwoordelijk is voor een groot aantal diefstallen.

Vrouw bijna beroofd

UTRECHT Op de Gerbrandystraat vond zaterdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw ten val kwam.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 23.10 uur vanuit de Brailledreef in de richting van de Talmalaan. Ter hoogte van het belastingkantoor werd de vrouw ingehaald door vier jongens op twee scooters. Op het moment dat de jongens de vrouw passeerde probeerden zij de tas van de vrouw van haar schouder te trekken. Het slachtoffer hield stevig vast en kwam hierdoor ten val. Uiteindelijk staakten de jongens hun beroving en gingen ervandoor. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor brandstichting

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij een fiets in de brand hadden gestoken.

Door getuigen werd via 1-1-2 naar de politie gebeld omdat men had gezien dat drie jongens een fiets op de Professorenlaantje in de brand hadden gestoken. De getuigen waren achter de jongens aangerend. Ter plaatse troffen agenten de getuigen en twee jongens, beiden 15 jaar uit Utrecht, aan. De buurtbewoners hadden zelf het initiatief genomen om achter de jongens aan te gaan. De Utrechters werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders werd voor een Haltstraf gekozen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie zaterdagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto zonder APK reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over het Zandpad rijden. Via de meldkamer werd het kenteken nagetrokken en bleek dat de auto niet meer voorzien was van een geldige APK. Op het moment dat de 29-jarige bestuurder uit Huizen door de agenten werd aangesproken roken zij een sterke alcohollucht. Tevens kon de bestuurder zich niet legitimeren.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 835 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd hij naar huis gestuurd. Hij moet zijn rijbewijs nog komen inleveren.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 mei op een bouwterrein aan de Rooseveltlaan een man aangehouden omdat hij stroomkabels wilde stelen.

Een getuige belde omstreeks 03.45 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij zag dat een man op een bouwterrein langs de Prins Clausbrug zich verdacht gedroeg. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en zag een man op het bouwterrein lopen. Het bouwterrein werd afgezet. De man zag dat hij geen kant meer uit kon en kwam zelf maar naar de agenten toe lopen. De 42-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het terrein werden stroomkabels aangetroffen die de verdachte had klaargelegd om mee te nemen. Tevens bleek er bij twee containers te zijn ingebroken.