Politie Haaglanden

persberichten 3 mei

Haaglanden, 03-05-2009

Poging kidnapping/ontvoering minderjarig meisje (oproep getuigen) Den Haag - Op donderdag 30 april 2009 omstreeks 07:35 uur, stond een 16-jarige meisje bij tramhalte op de Prinsegracht. Daar vroeg een voor haar onbekende man, onder bedreiging van een mes, om met hem mee te gaan. Hierop heeft het meisje keihard gegild. De verdachte is toen weggelopen en in een rode Suzuki Swift gestapt. Hij reed weg in de richting van het Westeinde. Een ieder die dit incident heeft gezien of andere informatie heeft die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, wordt verzocht om contact op te nemen met Politie Haaglanden. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat die deze zaak in behandeling heeft is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder gewond na aanrijding
Den Haag Een 32-jarige motorrijder uit Den Haag is op zaterdag 2 mei om 21.20 uur gewond geraakt na een aanrijding. De man reed met zijn motor op de Javastraat nabij het Alexanderplein. Hij reed achter een personenauto op de rechter rijstrook en op het moment dat hij deze personenauto wilde inhalen ging de personenauto ook naar links. Het gevolg was een aanrijding. De motorrijder kwam ten val en is naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden met gestolen fiets
Den Haag Op zaterdag 2 mei om 16.20 uur zien agenten een 18 jarige Hagenaar op een fiets rijden op de Uilebomen. Ze zien dat het beugelslot van de fiets was doorgeslepen. Toen zij de man met de fiets controleerden bleek dat de fiets gesignaleerd stond als gestolen. Hierna is de man als verdacht van diefstal van de fiets aangehouden. Zowel de verdachte als de fiets is meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
Den Haag Een 29-jarige man uit Den Haag reed op zondag 3 mei om 03.20 uur op het Spui. Hij viel agenten op door zijn slechte manier van rijden. Tijdens een controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien gaf hij een verkeerde naam op. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na diefstal uit auto
Den Haag Op zaterdag 2 mei om 02.30 uur werd een 35-jarige man uit Den Haag aangehouden Op het Spuiplein. De man was kort daarvoor gezien door een agent toen hij in een auto zat in de Bagijnestraat met een schroevendraaier in zijn hand. Bij het zien van de politie ging hij er snel vandoor maar kon na een achtervolging worden aangehouden. Later kwam de eigenaar van de auto naar het bureau en vertelde dat hij een mobiele telefoon kwijt was. Deze werd aangetroffen bij de verdachte.

Vreemde man in Ziekenhuis
Den Haag - Op zondag 3 mei om 04.45 uur werden agenten gezonden naar het Rode Kruis ziekenhuis aan de Sportlaan. De bewaking had daar een man, geen patiënt, slapend in een bed aangetroffen die daar niet thuishoorde. Agenten troffen in een kamer een 36-jarige slapende man uit Polen aan. De man werd wakker gemaakt en verzocht om te verdwijnen. Hij sprak gebrekkig Engels en Duits maar voldeed wel aan het verzoek. Waarschijnlijk is deze man tijdens het bezoek uur naar binnen gegaan en was lekker gaan slapen.

Jongeman aangehouden voor diefstal uit auto
Den Haag Een 19-jarige jongeman is op zondag 3 mei omstreeks 05.30 uur aangehouden op de Aronskelkweg. Agenten hadden de melding gehad dat er op de Aronskelkweg door jongeren een auto werd vernield. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij een groep van zon 15 jongeren lopen. Op dat moment stapte een jongeman uit een auto en gooide iets weg. Hij werd meteen vastgepakt door een agent en moest mee naar de plek waar hij wat weggegooid had. Het bleek een frontje van een auto radio te zijn. Hierop werd hij aangehouden als verdacht van diefstal uit auto.

Overlast bij strandtentfeest
Den Haag Bij een feest dat werd gehouden bij een strandtent aan het Zuiderstrand op zaterdag 2 mei laat in de avond is overlast ontstaan. Binnen was het al druk en buiten de strandtent stonden nog eens een flink aantal personen te wachten om naar binnen te kunnen. Omdat de mensen die buiten stonden allemaal niet naar binnen mochten ontstond er een grimmige sfeer. Aangezien het niet verstandig was om nog meer mensen in de strandtent toe te laten werden de wachtende verzocht om te vertrekken. De mensen werd verteld om hun betaalde tickets via het E-mail adres van de strandtent terug te vorderen. Hier werd gevolg aan gegeven.

Twee mannen aangehouden voor poging inbraak
Den Haag Twee mannen van 34 en 33 jaar uit Den Haag in de Zegveldstraat ter hoogte van een garage aangehouden. Agenten kregen op zaterdag 2 mei omstreeks 00.40 uur de melding om te gaan naar de Zegveldstraat omdat er zou worden ingebroken bij een fietsenstalling. Ter plaatse gekomen zien zij twee mannen staan één was al over een hek geklommen en de ander stond ervoor. Op de vraag wat ze daar zochten kwam een verhaal dat ze op zoek waren naar een bal. Op dat moment kregen de agenten de informatie dat ze de juiste personen hadden staande gehouden. Hierna zijn de twee aangehouden als verdacht van poging tot inbraak.

Man aangehouden na controle auto
Den Haag - Een 24-jarige man uit Den Haag, werd op zaterdag 2 mei omstreeks 17.40 uur met zijn auto gecontroleerd op de Reinwardtstraat. Tijdens de controle bleek dat deze man een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Hiervoor is hij aangehouden en heeft hij een proces-verbaal gekregen. Ook bleek dat hij gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf en is hij ingesloten.

Twee keer gepakt voor rijden onder invloed
Den Haag Een 43-jarige man uit Voorburg is op zondag 3 mei om 01.05 uur aangehouden op de Neherkade. De man had eerder op de avond al een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed. Bovendien was hem een rijverbod opgelegd tot 02.50 uur. Hij kon waarschijnlijk niet wachten en is toch gaan rijden. Hij moest bovendien weer blazen en blies 245 ugl er zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen hem voor het rijden tijdens een rijverbod.

Twee mannen aangehouden met wapens
Den Haag Agenten hadden de melding gekregen dat een grote groep jongens elkaar te lijf zou gaan met knuppels en messen op de Laan van Hoornwijck. Toen zij ter plaatse gingen kijken kregen zij de mededeling dat een aantal van deze groep in een auto waren gestapt waarvan het kenteken werd doorgegeven. Kort hierna zien de agenten deze auto rijden. Als de bestuurder van deze auto de politie ziet gaat hij er snel vandoor. Er ontstaat een achtervolging. De agenten zien in de auto vier mannen zitten. Op de Madurodamlaan stopt de auto en springen de vier eruit. Twee mannen van 19 en 18 jaar uit Den Haag kunnen worden aangehouden. In de auto worden een honkbalknuppel en een cricketbat gevonden. De twee zijn hiervoor meegenomen naar een politiebureau.

Man gewond na aanrijding
Maasdijk (Westland) Een 27-jarige man uit Vlaardingen is op zondag 3 mei omstreeks 05.50 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Maasdijk. Door nog onbekende oorzaak is deze man de macht over het stuur van zijn auto kwijt geraakt. Het gevolg was dat hij van de rijbaan is geraakt en door de berm is gegleden en tegen een boom tot stilstand kwam. De auto raakte hierdoor zwaar beschadigd en het slachtoffer was gewond geraakt. Hij is door personeel van de Brandweer uit zijn voertuig geknipt en overgebracht met onbekend letsel naar het Leyenburg ziekenhuis.

Inbreker overlopen twee aanhoudingen
De Lier (Westland) Tijdens een feestje in een woning aan de Lindenhof kwamen een paar personen binnen die daar niet welkom waren volgens de bewoner. Toen deze zijn vader belde ging die snel naar de woning en kreeg te horen dat een Marokkaanse man naar boven was gelopen. Deze jongen werd in de slaapkamer aangetroffen. Hierbij vielen klappen en de jongen werd uit de woning gezet. Later keerde een groep van ongeveer 10 personen terug naar de woning om verhaal te halen. Er ontstond een vechtpartij tussen de bewoner en de groep. Later is de Marokkaanse jongen die in de slaapkamer is geweest aangehouden. Ook de bewoner is aangehouden voor mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Vier mannen aangehouden na vernieling van een ruit Wateringen (Westland) Vier mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar afkomstig uit Honselersdijk,Wateringen en Den Haag zijn op zondag 3 mei om 01.45 uur aangehouden als verdacht van vernielingen of openlijk geweld. De vier worden er van verdacht met een steen een ruit van een woning aan de Windmolen te hebben ingegooid.

Man aangehouden met een wapen
Delft Een 40-jarige man uit Delfgauw werd op zaterdag 2 mei omstreeks 09.30 uur met zijn auto gecontroleerd op het Bosboom-Toussaintplein. Agenten hadden de man zien rijden op de Voorhofdreef terwijl hij geen autogordel droeg. Toen zij het voertuig staande konden houden en de bestuurder hierover aanspraken, zagen zij onder de bestuurdersstoel een honkbalknuppel liggen. Op de vraag waarom die daar lag vertelde de bestuurder ter bescherming. Omdat hij zich niet kon legitimeren is hij aangehouden en heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het bij zich hebben van een wapen.

Aangehouden voor flink aantal openstaande boetes Delft Tijdens een verkeerscontrole op zaterdag 2 mei omstreeks 16.00 uur op de Troelstralaan bleek een 54-jarige automobilist 14 boetes te hebben openstaan, voor een totaalbedrag van 1334,51 Euro. Omdat hij niet meteen kon betalen is hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Als dwangmaatregel werd zijn auto buitengebruikgesteld en overgebracht naar een politieverzamelgebouw.

Twee jongens aangehouden voor vernieling van een auto Zoetermeer Agenten werden op zondag 3 mei omstreeks 08.30 uur gezonden naar de Buytenparklaan voor het vernielen van een auto door twee jongens. Het signalement van deze jongens werd doorgegeven. Het gelukte de agenten om korte tijd later de twee op het Sprinterpad tussen de bussluizen aan te houden. Later werd een rode Volkswagen Polo aangetroffen met een ingeslagen achterruit. De zaak wordt onderzocht.

Getuigen mishandeling gezocht
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een zware mishandeling, donderdag 30 april op het Marseillepad. Een groep van 3 of 4 jongens mishandelde omstreeks 02.45 uur zonder enige aanleiding een 32-jarige Zoetermeerder die samen met zijn vriendin op de fiets op weg naar huis was. Het slachtoffer moest voor behandeling van zijn hoofdletsel naar het ziekenhuis, waar hij nog steeds verblijft. Volgens de vriendin van het slachtoffer viel de groep op het Marseillepad ook twee meisjes lastig, die tussen de groep door wilden fietsen.
De jongens hadden een negroïde uiterlijk en waren gekleed in donkere kleding. Zij waren in de leeftijd van 18 tot 22 jaar. De recherche komt graag in contact met deze twee meisjes (waarschijnlijk zusjes) en met mensen die iets gezien hebben va de mishandeling. Heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.