Ministerie van Defensie

Aftrap voor weg Tarin Kowt-Chora

3 mei 2009, 17.18 uur

Met het doorknippen van het lint kan de aanleg van de verbindingsweg Tarin Kowt-Chora beginnen. De eerste stap om te komen tot een verbindingsweg tussen Tarin Kowt en Chora is gezet. Dat gebeurde gisteren met het doorknippen van een lint. Een actie die gouverneur Asadullah Hamdam uitvoerde, samen met Gert Both als vertegenwoordiger van het Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ).

Hamdam en Both achten de weg van groot belang voor de ontwikkeling van Urzugan. "Wegen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van Afghanistan. In de wereld wordt voor 90% gebruik gemaakt van transport over de weg, in Afghanistan zal dat 100% zijn", aldus Both. Hij benadrukte dat de wegen bijdragen tot een sterkere economie en banen beter bereikbaar maakt voor de bevolking. Both: "Maar het is vooral belangrijk dat we met de andere provincies verbonden zijn." De GTZ vertegenwoordiger dankte de gouverneur en de Nederlandse regering voor de steun en hulp. "Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Wij zijn er trots op dat we deze weg in de toekomst kunnen gebruiken.

De weg wordt aangelegd door een Afghaanse aannemers, zoveel mogelijk met behulp van lokale werkkrachten. Zo komt het geld direct ten goede aan de lokale economie.