KNHS


KNHS-Roelofsen Raalte Trophy wederom voor Kirsten Rikkert 3 mei 2009
Kirsten Rikkert - Zebrano

Mierlo (KNHS) - In Mierlo heeft Kirsten Rikkert (Enter) wederom de zware tour van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy op haar naam geschreven. In de lichte tour was de sterk rijdende Kevin Jochems (Achtmaal) met pony Ice-Cream de beste.

In de lichte tour bleek de opgave van Louis Koninckx een hele kluif voor de deelnemers. Slechts één combinatie bleef foutloos. De verdiende winnaar Kevin Jochems reed een fraai rondje. Veel van de deelnemers bleken helaas nog niet toe aan dit niveau wedstrijd en vonden vroegtijdig hun Waterloo. Vooral de sloot bleek voor veel combinaties een niet te overwinnen hindernis, maarliefst negen combinaties haalden de finish niet. Met vier strafpunten in het basisparcours kwam Jelmer Hoekstra (Middelharnis) met de Hostedes Carmanda op plaats twee en op de derde plaats volgde Niels Knape (Ouddorp ZH) met Powergirl.

In de zware tour bleken de deelnemers gelukkig beter voorbereid op het gevraagde. Vijf combinaties bleven foutloos in de eerste omloop, KNHS Indoor kampioene Kirsten Rikkert wist zich daarbij te plaatsen met twee ponys. Met kampioenspony Romantico RAG reed ze als eerste starter in de barrage een nette, relatief rustige, foutloze ronde. Als laatste in de barrage liet ze met haar Zebrano RAG zien oppermachtig te zijn door foutloos en in de snelste tijd rond te gaan. Amber Feijen (Nieuwstadt) reed haar fraaie schimmeltje Birchill Dessy naar de tweede plaats. Gevolgd door de winnaar van de licht tour Kevin Jochems, die nu Spirit zadelde, en op de vierde plaat Kirsten Rikkert met haar Romantico. Dominique Langens (Nuland) moest met twee springfouten in de barrage genoegen nemen met de vijfde positie.

Foto Kirsten Rikkert met Zebrano door: Remco Veurink / www.melissen.net