Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE
()

Zilver voor Nederland met een 4e positie overall
()

()

Jeroen Bleekemolen heeft Zilver gehaald vandaag voor A1 Team Nederland in de hoofdrace van de A1GP Brands Hatch en Ierland heeft het wereldkampioenschap gewonnen.

A1 Team Nederland had letterlijk een matige start van de dag in de sprintrace. De rechterkant van de startgrid op Brands Hatch heeft veel minder grip omdat de ideale lijn over de linker-, buiten kant van het circuit loopt en omdat het rechte eind nogal verkant (naar rechts schuin aflopend) loopt. Jeroen had daardoor vanaf P3 veel wielspin bij de start en viel direct terug naar een zesde positie welke hij verder niet meer kon verbeteren door verlies aan vermogen vanwege een gebroken linker uitlaat. Een teleurstellende zesde plek was het resultaat. De hoofdrace zou verder geen verschil meer kunnen maken voor de stand van Nederland in het kampioenschap, zowel de vijfde plek als de derde plek was inmiddels immers onbereikbaar in punten.

In de hoofdrace had Jeroen een prima start en handhaafde zijn positie op P3. China en India vlogen direct van de baan in de eerste bocht Paddock Hill Bend en zorgden voor een safety car situatie. Het Nederlands team maakte een goede pitstop en op P2 kwam Jeroen weer op de baan met nieuwe banden, ten koste van Monaco. Ierland werd opgehouden door USA en Jeroen loopt tienden van seconden in per ronde. Even lijkt het erop alsof het nog een strijd gaat worden voor de eerste plaats wanneer Ierland een slechte pitstop heeft boven de 12 seconden. Nederland heeft weer een goede pitstop maar Jeroen komt echter de auto van GBR tegen in de pitstraat, loopt wat vertraging op en komt net achter Ierland terug op de baan op P2. Jeroen rijdt de race verder probleemloos uit om deze positie te verzilveren met een uitstekend podium als resultaat van een prima seizoen met een vierde positie overall als einduitslag in het kampioenschap. Partnerland Ierland wordt kampioen na een geweldig seizoen voor Zwitserland, Portugal en Nederland.

Jeroen is blij met het resultaat; "Je ziet dat we seizoen na seizoen en dit jaar race na race steeds sneller, constanter en dominanter zijn geworden. Behalve wat pech hier en daar, soms met de auto en soms met de wedstrijdleiding waren we gewoon het hele jaar zeer snel. Het team concept met Robert Doornbos en Mijzelf die afwisselen blijkt goed te werken, Dennis heeft goed werk verricht in de rookie sessies en het hele team van Jan Lammers zit gewoon goed in elkaar, iedereen is zeer capabel, kent zijn taak en de organisatie loopt als een uurwerk. Ik wil Jan en iedereen van het team bedanken en Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij mag zijn.

Jan Lammers is een tevreden man: "een vierde positie is het beste eindresultaat tot nog toe in het kampioenschap. Samen met het beste resultaat in de feature race dit jaar van vandaag hebben we genoten van de samenwerking met Ierland. Ook Robert en Jeroen hebben het fantastisch gedaan voor ons dit jaar. Nu is het zaak om het seizoen af te wikkelen en ons voor te bereiden op volgend jaar. Ik wil het hele team bedanken, onze sponsors uiteraard en RTLGP. Terugkijkend op 4 jaar A1GP kunnen we concluderen dat A1GP, tot op dag van vandaag, heeft gezorgd voor enorm veel autosport plezier. Ik wil echter vooral onze fans bedanken, wij zijn trots dat we binnen de A1GP paddock bekend staan als het team met de meeste, leukste en beste fans. We zullen ons best gaan doen om in de toekomst een zo mooi mogelijk pakket te blijven samenstellen en om de A1GP race naar Nederland te blijven halen. Na 4 jaar kunnen we concluderen dat het raamwerk staat, het A1GP gebouw staat, men kent het concept, nu moet er locaal en nationaal en internationaal nog meer erkenning en ondersteuning uit het bedrijfsleven komen. Het Nederlands publiek heeft ons en A1GP leren kennen als toegankelijk met spannende en verassende momenten, daar komen er nog veel meer van in de toekomst".

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com