Politie Zeeland


---


W-926-2009 Inbraak in winkel, Oost-Souburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een winkel in de Kanaalstraat in Oost-Souburg.
Er werd een ruit geforceerd en uit de winkel werd de kassa met daarin enkele honderden euro's gestolen. De kassa werd later, met nog wat kleingeld, in de Van Visvlietstraat teruggevonden.

Z-927-2009 Vrouw beroofd van tas, Hulst
Op een parkeerplaats op het Havenfort in Hulst werd zaterdag tussen 13.00 en 13.15 uur een 68-jarige vrouw uit Ekeren (B) van haar tas beroofd.
De vrouw liep daar achter haar rollator. In het mandje van de rollator lag haar tas. Onverwachts kreeg zij een duw, waardoor de rollator omviel. De vrouw kon zichzelf nog net staande houden. De tas werd door een manspersoon uit het mandje weggegrist. Hij ging er daarna op een fiets vandoor in de richting van het park. In de tas zaten een portemonnee met persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's, sleutels en kleding.

Z-928-2009 Aanrijding in Terneuzen
In de Axelsestraat in Terneuzen vond zaterdag omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats.
Een 85-jarige Terneuzense fietser reed over de Axelsestraat en stak bij de fietsoversteekplaats de straat over zonder op het overige verkeer te letten. Een 36-jarige automobilist uit dezelfde plaats kon niet meer stoppen en er ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte. Hij is (met onbekend letsel) naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht.

O-929-2009 Inbraak in loods in Goes
Tussen vrijdagavond en zondagavond werd ingebroken in een loods aan de Houtkade in Goes.
Uit de loods werd gereedschap waaronder een boor- en een schuurmachine en zagen gestolen. De waarde van het gestolen gereedschap is onbekend.

O-930-2009 Rijbewijs ingevorderd van hardrijder, Rilland
Op de A58 bij Rilland werd zaterdag om 11.40 uur het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Roosendaal.
De man reed met een snelheid van 193 km/h over de A58; hier geldt een maximumsnelheid van 120 km/h.

O-931-2009 Diefstal bestelauto, Zierikzee
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van een terrein aan de Grevelingenstraat in Zierikzee een bestelauto gestolen.
Het betreft een witte Mercedes Benz, type Sprinter met kenteken 89-BT-FK. De waarde is niet bekend.