Ingezonden persbericht


Renger debuteert met briljante zege op Silverstone

Renger van der Zande zorgde ervoor dat de gehele paddock van het Brits Formule 3-kampioenschap met stomheid geslagen was, door gelijk zijn allereerste race in deze klasse te winnen. Gestart vanaf een tweede plaats passeerde hij polesitter Max Chilton nog voor de eerste bocht, waarna de coureur van Hitech Racing de wedstrijd domineerde. Een kapotte versnellingsbak in race 2 was jammer, maar deed niets af aan een fantastisch debuut voor Renger in dit prestigieuze kampioenschap.

"Starting with a bang, heet dat", lachte Renger na afloop. "Dit is natuurlijk geweldig. Ik had een superstart, alsof je wegrijdt bij het boodschappen doen, en kon de race daarna controleren. De keiharde wind was soms wel erg tricky, ik vloog een keer vol naast de baan, dus vanaf toen heb ik gewoon geconsolideerd. Ik heb gezorgd dat Chilton niet te dichtbij kwam en had gewoon nog snelheid over, een fantastisch gevoel."

"In race 2 lag ik op de derde plaats toen de versnellingsbak het begaf. Dat is natuurlijk jammer, maar goed... Het team is heel erg blij met me, ik heb veel feedback kunnen geven over de auto, waardoor hij gedurende het weekend steeds sneller werd en dat is natuurlijk waar je het voor doet."

"Voorlopig is deze race een one-off", besloot Renger. "We zien wel wat de rest van het seizoen brengt. Ik heb in ieder geval eeen goede bijdrage kunnen leveren aan het team en mezelf weer lekker op de kaart gezet."



Ingezonden persbericht