Ingezonden persbericht

Persbericht

Zondag 3 mei 2009

Stedelijke Harmonie geeft Oranjeconcert met bariton Hans van Heiningen

De Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert organiseert voor het negende achtereenvolgende jaar in de week van Koninginnedag haar Oranjeconcert. Dit concert zal plaatsvinden op zondag 3 mei a.s. om 20.00 uur in het Munttheater in Weert met medewerking van bariton Hans van Heiningen!

De klassiek geschoolde bariton Hans van Heiningen is een allround, veelgevraagde zanger, die op professionele en stijlvolle wijze prachtige optredens verzorgt. Door het grote bereik van zijn kleurrijke stem varieert zijn repertoire van opera, oratorium, lied tot musical. Dit zeer gevarieerde repertoire brengt hij dan ook ten gehore op zeer afwisselende plaatsen, zoals in de Opera Carnier Parijs, het Concertgebouw tot zelfs de Lowlands Festivals.

Ook dit jaar is weer gekozen voor een zeer gevarieerd programma, met voor de pauze een mix van originele blaasmuziek en populaire muziek in een symfonisch jasje en verder spetterende werken waarin het harmonieorkest de krachten bundelt met de percussiegroep: een reprise van de zeer geslaagde samenwerking van vorig jaar.
Na de pauze brengt het harmonieorkest samen met Hans van Heiningen een wervelende show met een aaneenschakeling van lichte klassieke muziek en bekende musicalmelodieën. Natuurlijk staan er ook enkele verrassingen op het programma.
Het Oranjeconcert vindt ook dit jaar plaats onder leiding van dirigent Stijn Rutten. De presentatie is in handen van eredirigent Tjeu Snoek, die wederom garant staat voor een luchtige aanpak.

De Stedelijke Harmonie St. Antonius biedt dit Oranjeconcert de Weertenaren van verdienste aan en alle burgers die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de Weerter Gemeenschap.

Andere belangstellenden kunnen toegangskaarten à vijf euro per stuk vanaf maandag 20 april aanvragen bij het Munttheater Collegeplein 3, 6001 HN Weert of bij de Uitbalie van het Munttheater, telefoon 0495-540322, van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.30 en 16.00 uur. Ook kunt u kaarten aanvragen via de website www.munttheater.nl en e-mailadres info@munttheater.nl. Wanneer er dan nog plaatsen over zijn, kunt u daarvoor ook nog kaarten krijgen vanaf 19.15 uur op zondag 3 mei bij de kassa van het Munttheater, Collegeplein 3, Weert. Kom allen genieten!

---- --