Provincie Noord-Holland

Datum

21-4-2009

Onderwerp

Start aanleg grasbetontegels langs Noordervaart (N243)

Harriët Wijker

Op maandag 4 mei start de provincie Noord-Holland met het leggen van grasbetontegels in de berm aan de zuidzijde van de N243 langs de Noordervaart. De werkzaamheden vinden s avonds na de spits en s nachts plaats. Het verkeer wordt omgeleid. Op zaterdag 16 mei zijn de werkzaamheden afgerond.

De werkzaamheden worden over twee trajecten uitgevoerd:

Alkmaar - Schermerhorn
Van maandag 4 mei tot en met zaterdag 9 mei is de N243 tussen de Westdijk en Schermerhorn van 20.00 uur s avonds tot 05.00 s ochtends afgesloten voor al het autoverkeer.

Schermerhorn Middenweg
Van maandag 11 mei tot en met zaterdag 16 mei is de N243 tussen Schermerhorn en de Middenweg van 20.00 uur s avonds tot 05.00 s ochtends afgesloten voor al het autoverkeer.

Omleidingsroutes
Regionaal verkeer wordt omgeleid via de N243 (Middenweg), N244 MiddenBeemster-Graft-Alkmaar en de en de N507
Avenhorn-Obdam-Heerhugowaard-Alkmaar. Het bestemmingsverkeer wordt door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Omwonenden ontvangen binnenkort een brief hierover. (Brom)fietsers ondervinden geen overlast van de werkzaamheden.

De provincie legt de grasbetontegels neer, omdat de huidige berm te zacht is. Hierdoor kan voor het (vracht)verkeer een gevaarlijke situatie ontstaan. De grasbetontegels verharden de berm, zodat uitwijkend verkeer meer grip heeft.

Een definitieve verkeersveilige oplossing moet komen van een herinrichting van de weg. Een besluit over het definitieve herinrichtingsplan wordt naar verwachting nog voor de zomer genomen. Vervolgens wordt het plan tijdens een inloopavond aan omwonenden en belangstellenden gepresenteerd. Daarna moeten de gemeenteraden van de gemeenten Schermer en Beemster, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Provinciale Staten over het plan besluiten.