Stadsdeel Amsterdam-Noord

ACTIVITEITEN 4/5 MEI TUINDORP OOSTZAAN

Het 4/5 mei comité Tuindorp Oostzaan en Omstreken nodigt u uit om deel te nemen aan de activiteiten waarbij veel ruimte is voor de jeugd.

Programma:

4 mei: Bethelkerk, Plejadenplein 44 / Monument Meteorensingel 18.00 uur. Opening tentoonstelling resultaten van tekeningen en gedichtenwedstrijd van basisscholen uit de buurt. 18.30 uur. Herdenkingsbijeenkomst. In een half uur wordt muziek gemaakt (Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan, lezen kinderen gedichten voor en houden ds. Trinus Hibma en Pastor Nico van der Peet een korte toespraak.
19.00 uur. Voor de Stille tocht verzamelen bij de Bethelkerk. 19.15 uur. Vertrek Stille tocht vanaf de Bethelkerk naar het Monument op de hoek Meteorenweg/ Meteorensingel.
19.30 uur. Herdenkingsplechtigheid. Gesproken zal worden door Harm Jan van Schaik, portefeuillehouder van stadsdeel Amsterdam-Noord en buurtbewoner, alsmede een voordracht van gedichten door leerlingen van de Poolster. Muziek van Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan. 20.00 uur. Twee minuten stilte. Na de twee minuten stilte is gelegenheid voor het leggen van kransen en bloemen. Volgens de officiële vlaginstructie blijft de vlag vanaf 18.00 u halfstok tot zonsondergang waarna de vlag wordt binnengehaald.

5 mei in de Speeltuin Plejadenplein en in de Evenaar Kometensingel 189

12.00 uur. Start festiviteiten in de speeltuin met het oplaten van ballonnen door kinderen en een korte toespraak van de voorzitter van het 4/5 mei comité. In de middag zijn er kindervoorstellingen en zijn er allerhande spelattributen, springkussens, suikerspinnen, schminken en andere activiteiten en een Kindervrijmarkt.
In de Evenaar (Kometensingel 189) start om 12.30 uur de Klaverjasdrive, speciaal voor 50+.

Meer info:
Greetje de Jong, 020-6336309, 4-5 mei comité Tuindorp Oostzaan en Omstreken.

Gedichten- en tekeningwedstrijd van basisscholen uit de buurt

Winnaar van het beste gedicht uit de buurt is Cybill Natmeijer, leerling van De Krijtmolen:

"De oorlog is iets dat je nooit vergeten kan, altijd stil en altijd bang.
Denken aan hoe het zou zijn zonder oorlog zo zou het nooit meer zijn, je maakt de oorlog mee al ben je groot of klein. Na acht uur op straat gaan stond je heel erg duur, want als ze je zagen stond je al tegen de muur.
Nu hebben jullie een idee hoe het zou zijn in de oorlog, dat maakt je denk ik niet heel blij, daarom herdenken we de mensen die voor ons gestreden hebben, op 4 en 5 mei".

Winnaar van de beste tekening uit de buurt, genaamd "Vrijheid", is Kendra, leerling van De Poolster.

Bijzonder voor dit jaar is dat 64 kinderen van basisscholen uit heel Amsterdam-Noord zijn uitgenodigd voor het leveren van een bijdrage aan de Nationale Herdenking op de Dam.
Aansluitend op de officiële kranslegging, zullen deze kinderen in aanwezigheid van de koningin, onder de kransen bloemen leggen. Voorafgaand vertrekken de kinderen in een Stille tocht van het Museumplein en gaan lopen naar de Dam. Zowel bij het vertrekpunt voor het Sinti Roma monument als onderweg krijgen kinderen gelegenheid om teksten voor te lezen.