Gemeente Roermond

Herinrichting Paredisstraat van start

In opdracht van de Gemeente Roermond start aannemer Heijmans Wegenbouw op maandag 4 mei a.s. met de herinrichting van de Paredisstraat tot winkelpromenade. De werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 24 juli 2009 gereed en vinden in twee fases plaats. In verband met de benodigde uithardingstijd is het noodzakelijk dat het weggedeelte, dat in de tweede fase gereedkomt, tot 17 augustus 2009 afgesloten blijft voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de eerste fase wordt de volledige bestrating opgebroken vanaf de kruising Steenweg/ Munsterplein/ Paredisstraat tot circa 10 meter voorbij de gevel van pand Paredisstraat 15. Daarnaast wordt ook het gehele trottoir aan de even zijde tot aan de Neerstraat opgebroken en voorzien van nieuwe bestrating. De Paredisstraat is gedurende de werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten, m.u.v. bouwverkeer voor de Steenen Trappen en bestemmingsverkeer voor het Bisschoppelijk Paleis. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt deze eerste fase tot en met vrijdag 5 juni 2009. Aansluitend start fase 2. Deze fase betreft het overige deel van de Paredisstraat, dus vanaf het Bisschoppelijk Paleis tot aan de kruising met de Neerstraat.

Bewoners en leveranciers van de Steenweg en Munsterplein dienen rekening te houden met het feit dat deze straten tot 17 augustus niet bereikbaar zijn via de Paredisstraat. Voor bewoners van de Abdijhof geldt dat zij in en uit kunnen rijden via de bollard in de Sint Christoffelstraat. De vier gehandicaptenparkeerplaatsen worden, vooruitlopend op de werkzaamheden, verplaatst naar het Munsterplein ter hoogte van parfumerie Douglas.

Publicatiedatum: 24-04-2009 Bijgewerkt: 24-04-2009