Gemeente Papendrecht

27 april 2009

Dodenherdenking maandag 4 mei 19.15 uur
Met een stille tocht die om 19.15 uur vertrekt van de Seringenstraat naar het monument op de algemene begraafplaats, worden maandag 4 mei de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Bij het monument worden om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend worden bloemen gelegd op de zeven oorlogsgraven en de graven van burgerslachtoffers. Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot napraten en koffie in de aula van de begraafplaats.

De dodenherdenking is een bijzonder moment om stil te staan bij de offers die gebracht zijn voor onze vrijheid. U bent van harte welkom.

Raadsleden maken de gemeente
In maart 2010 kiest Nederland tijdens de gemeenteraadsverkiezingen nieuwe raadsleden. Burgemeester De Bruin nodigt politieke groeperingen die aan de verkiezingen willen deelnemen uit om op dinsdag 12 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis te bespreken op welke manier meer Papendrechters geïnteresseerd kunnen worden voor het werk als raadslid. Daarbij zijn twee vertegenwoordigers per groepering welkom. U kunt zich melden bij de griffie, telefoon 641 89 11.

Gemeenten worden bestuurd door de gemeenteraad, het hoogste gemeentelijke orgaan. Voornaamste taken van de raad zijn vaststelling van de hoofdlijnen van beleid en toezicht op uitvoering daarvan.

Culturele avond krijgt vervolg op 11 mei
Tijdens het culturele avondje met Margreet Dolman op 16 april in De Willem kwamen verschillende mensen en verschillende belangen aan bod. Moeten we meer samenwerken met andere gemeenten zodat het aanbod zich kan verbreden? Of juist niet en zo de cultuur puur Papendrechts houden?
De gemeente zoekt het antwoord op de vraag wat de inwoners en instellingen op het gebied van cultuur van de gemeente verwachten en ook hoe de rolverdeling moet zijn tussen de gemeente en instellingen op het gebied van cultuur.

Op 11 mei krijgt deze culturele avond een vervolg. Vindt Papendrecht het cultuurbeleid prima zo of moet het helemaal op de schop? That's the question die 11 mei beantwoord moet worden. Om 13.30 uur kunnen alle clubs, instellingen en organisaties, die een cultureel aanbod verzorgen, zich uiten richting gemeente. 's Avonds om 19.30 uur kunnen alle inwoners van Papendrecht een antwoord geven op de vraag.

Actie 2000-meter-zwemmen bij zwembad de Hooght
Bij zwembad de Hooght kan iedereen meedoen met de actie 2000-meter-zwemmen. De actie loopt van april tot en met september 2009. Deelnemers kunnen leuke prijzen winnen. Zo is er aan het einde van iedere maand een trekking uit de kaarten die op dat moment binnen zijn bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en doen alle ingezonden kaarten uiteindelijk mee aan de trekking van de hoofdprijs op 30 september 2009. Voor de deelnemers zijn vier hoofdprijzen beschikbaar: een cheque van EUR 450,-.

Hoe werkt het?
Het 2000-meter-zwemmen is banenzwemmen met een extra dimensie. Per keer zwemt een deelnemer 250 of 500 meter. De gezwommen afstand wordt afgetekend op een kaart, waarop plaats is voor maximaal 2000 meter. Is de kaart vol, dan wordt deze naar het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het branche-instituut voor de zwembaden, gezonden. Deelnemers kunnen zo vaak ze willen aan een nieuwe kaart beginnen. Elke deelnemer bepaalt zelf de periode dat hij/zij meedoet en hoe vaak (bijvoorbeeld één week 4 dagen of één keer per week gedurende de actieperiode).

Jaarlijks wordt door enthousiaste deelnemers meer dan 125.000 kilometer in het water afgelegd tijdens de actie 2000-meter-zwemmen.

Schaapscheerdersfeest op kinderboerderij Papenhoeve Woensdag 6 mei organiseert kinderboerderij Papenhoeve het schaapscheerdersfeest. Tijdens het schaapscheerdersfeest worden de schapen geschoren en is er genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een springkussen voor de kinderen en gratis koffie, thee en limonade. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom, het scheren begint om 14.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over kinderboerderij Papenhoeve: www.papendrecht.nl/kinderboerderij

____________