Gemeente Ameland


Nationale Herdenking 4 mei

De Nationale Herdenking is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden of omkwamen na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op Ameland vinden er in Hollum en Nes herdenkingsbijeenkomsten plaats. Zowel in Hollum als in Nes is het een breed gedragen bijeenkomst waaraan basisschoolleerlingen, muziekkorpsen, het gemeentebestuur, de dorpsbelangen en de kerken bijdragen.

Hollum

De bijeenkomst begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Daarna is er om 20.00 uur twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé langs het monument. Tijdens het defilé aan het einde van de bijeenkomst kan iedereen bloemen bij het monument neerleggen.

Nes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur voor de Rooms-katholieke kerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus leggen verschillende instanties bloemen.

Wij hopen dat u aanwezig bent tijdens deze Nationale Herdenking in de Hervormde kerk in Hollum of op de algemene begraafplaats in Nes en nodigen u van harte uit bloemen mee te brengen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.