Deelgemeente Charlois Rotterdam

Herdenking der gevallenen bij Vallende Ruiter

Het is dit jaar de 64e keer dat op 4 mei de oorlogs- en verzetsslachtoffers worden herdacht, zoals ieder jaar bij het monument De Vallende Ruiter aan de Mijns¬herenlaan (Hoek Zuidplein). De plechtigheid begint om ongeveer 19.15 uur.

Voor de herdenking bij het monument De Vallende Ruiter is altijd veel belangstelling (foto: fotopersbureau Cor Vos) De herdenking bij dit monument wordt georganiseerd door de Commissie Herdenking 4 mei Rotterdam Linker Maasoever, onder auspiciën van de deelgemeente Charlois.

De herdenkingsrede wordt uitgesproken door de loco-burgemeester van Rotterdam, mevrouw Jantine Kriens. De muzikale omlijsting van de plechtigheid wordt dit jaar verzorgd door de PolitieHarmonie Vereni­ ging "Hermandad" en het Jeugdkoor van de Apostolische Gemeente. Anne-Marie Oosthoek-Dorenbos verzorgt een declamatie.

Na het blazen van de Last Post worden om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Daarna leggen vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, de deelgemeente Charlois, de Commissie Herdenking 4 mei Rotterdam Linker Maasoever en diverse instanties en verenigingen kransen en bloemen bij het monument. Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst legt namens de deelgemeente Charlois een krans bij het monument. Belangstellenden kunnen eveneens bloemen bij het monument leggen.