Gemeente Valkenswaard

Parkeerterrein Borkel en Schaft later gereed

Parkeerterrein Borkel en Schaft later gereed

Bij de werkzaamheden voor de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein aan de Pater Aartslaan in Borkel is door de aannemer en de gemeente geconstateerd dat een te slopen stalletje asbesthoudend materiaal bevat. Het betreft een stal op het huidige weiland achter de woningen aan de Oude School, waar het parkeerterrein moet komen.

Het asbesthoudend materiaal moet door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd en dat gebeurt in de week van 4 mei aanstaande. Dat betekent dat de aanleg van het parkeerterrein enige vertraging oploopt. Het werk wordt circa een week later afgerond dan gepland. Het zal naar verwachting op vrijdag 15 mei gereed zijn.

Het nieuwe parkeerterrein is straks bereikbaar vanaf de Dorpsstraat, via de Pater Aartslaan.

Omdat het hier een tijdelijke situatie betreft wordt het parkeerterrein uitgevoerd in half-verharding (betonpuin). Dit geldt ook voor de toegang vanaf het al verharde gedeelte van de Pater Aartslaan. Op het parkeerterrein komt verlichting vanwege de sociale veiligheid.

Het parkeerterrein gaat plaats bieden aan 40 auto's en 4 vrachtwagens- of autobussen. De autoparkeerplaatsen bevinden zich op het tweede gedeelte van het terrein. Parkeerders kunnen het terrein te voet verlaten en via het verharde gedeelte van de Oude School de Dorpsstraat bereiken.

Er zijn geen wegafsluitingen of verkeersmaatregelen nodig. Direct omwonenden worden per brief geïnformeerd over de gewijzigde planning.

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer B. van Dijk, medewerker Realisatie afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-2083634.