Gemeente Stein


Dodenherdenking in Stein

Vrede maken we samen. Maar vrede en veiligheid zijn geen vanzelfsprekendheden.

Overal om ons heen zien we tekenen van onvrede en onveiligheid. Bezinning op vrede en veiligheid is dan ook nog zeer actueel, zeker in deze tijd. Voor ouderen is vrede vaak verbonden aan de wereldoorlog 1940-1945. Anderen hebben hun eigen aanknopingspunt in het leven om stil te staan bij de vrijheid, die we hebben.
Mede om al die redenen gedenken we samen ieder jaar opnieuw de vrijheid, die door de inzet en moed van velen herwonnen is in 1945.

Monument Kapelaan Berixstraat

Op maandag 4 mei aanstaande zal de jaarlijkse dodenherdenking plaatsvinden bij het monument aan de Kapelaan Berixstraat te Meers. Voorafgaande aan de plechtigheid bij het monument is er om 19.00 uur een eredienst in de parochiekerk St.Jozef te Meers. Deze dienst zal worden opgeluisterd door het Zangkoor 'Sursum Corda' Berg a/d Maas.

Bloemlegging

Na de viering gaan de aanwezigen onder begeleiding van schutterij St. Joseph naar het herdenkingsmonument aan de Kapelaan Berixstraat. Omstreeks 20.00 uur vindt daar het verdere programma plaats en is er bloemlegging. Deze plechtigheid zal worden opgeluisterd door Fanfare St. Joseph Meers.

Welkom
De Stichting Dodenherdenking Stein e.o. nodigt u uit aan deze jaarlijkse herdenkingsplechtigheden deel te nemen.