Gemeente Breda

Stempas Europese verkiezingen begin mei bezorgd

In de week van 4 mei krijgen alle Bredase kiesgerechtigden de stempas voor de verkiezingen van het Europees Parlement in de brievenbus.

Die verkiezingen zijn op 4 juni aanstaande. Wie geen stempas heeft ontvangen of de pas kwijt is, kan een nieuwe stempas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken in het Stadskantoor. Dat kan persoonlijk tot en met 2 juni aanstaande. Legitimatie is wel verplicht! Eind mei wordt de kandidatenlijst huis-aan-huis bezorgd. Achterop deze lijst staan de stembureaus en steminstructie.

Zelf stemmen in een andere gemeente

Wie op 4 juni in een andere gemeente wil stemmen, kan een kiezerspas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Dit kan schriftelijk tot en met 25 mei en persoonlijk tot en met 2 juni. Wie een kiezerspas krijgt, moet wel de stempas inleveren. De afdeling Burgerzaken is op werkdagen open van 8.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Iemand anders laten stemmen

Wie op 4 juni niet kan gaan stemmen in Breda, kan een andere Bredase kiezer machtigen. Dat kan door samen met de gemachtigde het volmachtbewijs op de achterkant van de stempas in te vullen. De gemachtigde mag niet meer dan twee volmachten aannemen en moet de stem gelijk met de eigen stem uitbrengen. Wie iemand uit een andere gemeente een volmacht wil geven, kan tot en met 25 mei een schriftelijk verzoek doen bij de afdeling Burgerzaken. Wie een schriftelijke volmacht aanvraagt, moet de stempas ook inleveren.

Formulieren op website

Wie schriftelijk een kiezerspas of een volmacht wil aanvragen, kan de benodigde formulieren downloaden op de gemeentelijke website www.breda.nl. Informatie Heeft u nog vragen over de Europese Verkiezingen, dan kunt u terecht op de gemeentelijke website www.breda.nl (in de rechter kolom onder het kopje "Verkiezingen Europees Parlement"). U kunt ook een e-mailbericht sturen naar: verkiezingen@breda.nl of bellen naar nummer (076) 529 30 75. Informatie over de Europese Verkiezingen vindt u tot slot ook op de landelijke website www.uheefthetvoorhetzeggen.nl.

Breda, 29 april 2009