Gemeente Baarn

Verwijdering onbeheerde rijwielen Stationsplein

Op maandag 4 mei 2009 zullen fietsen, snor- en bromfietsen die langer dan een half uur onbeheerd op het Stationsplein buiten de beschikbare fietsenrekken zijn achtergelaten worden verwijderd en in bewaring worden genomen. Plaats van bewaring is het terrein van de Gemeentewerf, Drakenburgerweg 21 te Baarn. Daar kan de fiets, snor- of bromfiets worden opgehaald op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Daarbij wordt een bedrag in rekening gebracht van ⬠15,-.

Burgemeester en wethouders van Baarn hebben op 22 januari 2002 besloten dat het Stationsplein, inclusief de hal bij het VVV-kantoor, alsmede het plantsoen dat wordt omsloten door het Stationsplein, de Stationsweg en de spoorweg Amsterdam-Amersfoort v.v. is aangewezen als plaats waar het verboden is rijwielen te plaatsen buiten de daartoe bestemde plaatsen onbeheerd achter te laten. Deze plaats is aangewezen omdat het onbeheerd achterlaten van fietsen, snor- of bromfietsen storend is voor het uiterlijk aanzien van ruimte. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Baarn op 15 juni 2004 besloten dat fietsen, snor- en bromfietsen die langer dan een half uur onbeheerd in het aangewezen gebied buiten de beschikbare fietsenrekken zijn achtergelaten, kunnen worden verwijderd en in bewaring worden genomen. Indien nodig kunnen sloten worden doorgeknipt. De daarbij ontstane schade wordt niet door de gemeente vergoed. Bij de genoemde besluiten is gelet op artikel 5.1.11 van de Algemene plaatselijke verordening Baarn en artikel 5:32 Algemene Wet Bestuursrecht jo. artikel 125 Gemeentewet.

Verwijderde fietsen, snor- of bromfietsen kunnen worden opgehaald op het terrein van de Gemeentewerf, Drakenburgerweg 21 te Baarn. Daar kan de fiets, snor- of bromfiets worden opgehaald op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Daarbij wordt een bedrag in rekening gebracht van ⬠15,-Rechthebbende dient hierbij aannemelijk te maken dat hij / zij daadwerkelijk rechthebbende is door het tonen van een geldig legitimatiebewijs en het overleggen van de fietssleutel.

Indien de fiets, snor- of bromfiets niet binnen drie maanden wordt opgehaald wordt deze verkocht, om niet aan een derde overgedragen of vernietigd. De rechthebbende heeft gedurende drie jaar na het tijdstip van de verkoop recht op de opbrengst van de zaak onder aftrek van alle kosten.

De betreffende besluiten liggen ter inzage in het Gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn gedurende de openingstijden van het Gemeentehuis.