Gemeente Delfzijl

Start Waddenproject in Termunterzijl

Op maandag 4 mei 2009 begint aannemer Joost Visser Infragroep uit Kolham met het opknappen van de directe omgeving van de Boog van Ziel in Termunterzijl. De gemeente heeft hiervoor subsidie gekregen uit het Waddenfonds. Vóór de Waddentoogdag op 30 mei moeten de werkzaamheden zijn voltooid. Hiermee heeft Delfzijl een primeur: het eerste project in Nederland dat met subsidie van het Waddenfonds is gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn erop gericht dat de historische sluis en de haven van Termunterzijl de allure van vroeger terugkrijgt. De omgeving van de sluis wordt opnieuw betegeld en bestraat. Daarnaast komen er nieuwe zitbankjes en wordt het voetgangerspad verbeterd. Het huidig voetpad wordt aan de havenkant vervangen voor een trap. Op de dijk komt een informatiepaneel. Samen met de klankbordgroep Termunterzijl wordt het paneel ontworpen.

In 2007 heeft de gemeente een subsidieaanvraag ingediend bij het Waddenfonds. De subsidie is in mei 2008 verleend. De kosten van de werkzaamheden zijn begroot op ⬠68.500. De bijdrage uit het Waddenfonds bedraagt maximaal ⬠48.000.