Gemeente Montferland

Dodenherdenking in Montferland

In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Hierbij worden alle Nederlandse militairen herdacht, die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In de gemeente Montferland staan we hier ook bij stil. In onderstaand overzicht kunt u zien waar de herdenkingsbijeenkomsten plaatsvinden.

Didam, Loil, 18.30 uur Verzamelen in hal van Meulenvelden (Waverlo). Daarna Nieuw-Dijk: stille tocht naar monument op het Lieve Vrouwe Plein om een krans te leggen. Na afloop is er een kop koffie/thee in Meulenvelden. Wethouder Kok zal hierbij aanwezig zijn.

s-Heerenberg: 19.00 uur - Herdenkingsbijeenkomst in St. Pancratiuskerk. Daarna stille tocht naar het monument de Goede Herder, waar ook een krans wordt gelegd. Na afloop is er kop koffie/thee in hal van het gemeentehuis locatie s-Heerenberg. Burgemeester Leppink-Schuitema zal hierbij aanwezig zijn.

Zeddam: 19.10 uur Vanaf het Gerrit Varwijk Plein te Zeddam vindt er een
stille tocht plaats. Deze gaat naar het oorlogsmonument op de Paasberg. Hier zullen de gevallenen worden herdacht. Wethouder Visser zal hierbij aanwezig zijn.

Beek: 19.30 uur Herdenkingsbijeenkomst in St. Martinuskerk. Daarna stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Arnhemseweg om een krans te leggen.

Lengel: 19.30 uur verzamelen bij het Dorpshuis in Lengel. Daarna stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Antoniusstraat om een krans te leggen.