Politie Hollands Midden

Datum: 4 mei 2009


---

Regio Dinsdagavond te zien bij Team West Dinsdag 5 mei wordt in het opsporingsprogramma Team West van omroep West aandacht besteed aan de diefstal van een ladder vanaf een bestelbus. Vrijdag 3 april werd de bestelauto met de ladder omstreeks 16.30 uur geparkeerd op het Zwenkgras te Bodegraven. Maandagochtend 6 april bleek de ladder te zijn gestolen. Uit onderzoek is gebleken dat deze ladder is gebruikt bij een inbraak in een bedrijf op zondagochtend 5 april tussen ongeveer 05.00 en 07.00 uur 's morgens op bedrijventerrein de Groote Wetering in Bodegraven. De politie is op zoek naar getuigen die de diefstal van de ladder hebben bemerkt, danwel onbekenden met deze ladder hebben gezien. Ook is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk verdachte omstandigheden hebben waargenomen in de omgeving van het bedrijventerrein. De politie besteedt ook aandacht aan een inbraak bij een juwelier aan de Kerkstraat in Bodegraven. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 maart. De daders zijn vermoedelijk naar het dakterras op de eerste verdieping geklommen en hebben daar een raam geforceerd. Vervolgens zijn er binnen deuren geforceerd waardoor men uiteindelijk in de winkel kon komen. Uit diverse vitrines zijn er vervolgens sieraden gestolen. De politie vraagt getuigen die die nacht verdachte omstandigheden in het centrum van Bodegraven hebben opgemerkt die mogelijk met deze inbraak te maken hebben zich te melden.

Team West wordt dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 7.21 uur uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur.

Noordwijkerhout Aangehouden voor bedreiging en belediging Een 39 jarige man uit Lisse is zaterdag 2 mei rond 00.30 uur op de Zeestraat aangehouden nadat hij daar de rust verstoorde en medewerkers van een bar verbaal bedreigde. Bij zijn aanhouding bedreigde en beledigde hij eveneens de agenten. Na het ingrijpen door de politie keerde de rust op straat terug. De verdachte is over zijn daden verhoord maar wist zich niet meer veel te herinneren. Met een dagvaarding voor een zitten van de Politierechter in augustus van dit jaar mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Noordwijk Plantjes uit tuinen gehaald De politie zag zondag 3 mei rond 06.25 uur op de Northgodreef een 20 jarige man uit Noordwijk lopen met een kruiwagen vol geladen met plantenbakken en tuinplanten. De man, die het nodige gedronken had, had de bakken en planten uit verschillende tuinen gehaald. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor vandalisme / baldadigheid. De man zegt de schade te willen vergoeden. De bakken en planten wachten op hun eigenaars.

Katwijk Aangehouden voor vernielen autospiegel De politie heeft zondag 3 mei rond 00.30 uur een 14 jarige jongen uit Rijnsburg aangehouden. Op de Molenweg had hij van een daar geparkeerde auto een autospiegel beschadigd door er een trap tegen te geven. Hij fietste daar met nog een aantal jongens. Een getuige die dit zag belde onmiddellijk 112 en de politie achterhaalde de dader snel. Na zijn verhoor en het inlichten van zijn ouders werd hij weer in vrijheid gesteld. Over het vervolgtraject vindt nog overleg plaats.

Katwijk Vrouw overleden na val door kelderluik Een 86 jarige Katwijkse is zondag 3 mei in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden na een val door een kelderluik. De vrouw was op donderdag 30 april via de zijdeur een snackbar aan het Marktplein binnengelopen waarna ze door een openstaand luik dat naar de kelder leidt was gevallen. De snackbar was op deze dag, Koninginnedag, gesloten voor klanten. De eigenaar was echter wel aanwezig en moest meerdere keren naar de kelder. De man hoorde op een gegeven moment een geluid en zag onderaan de trap de vrouw liggen. Hij heeft direct de vrouw gestabiliseerd en de hulpdiensten gebeld. De brandweer heeft de vrouw weggehaald. Zij overleed zondag in het ziekenhuis.

Leiden Meisje mishandeld en in gracht gegooid De politie heeft zondag 3 mei om 02.00 uur drie Leidenaren van 18 en 19 (2) jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17 jarige Haagse. Het meisje liep met twee vriendinnen en zag op de Nieuwe Rijn drie bekenden van haar. Twee van de jongens wilden haar apart spreken waarna ze even meeliep. De jongens wilden een adres weten van een kennis van haar vanwege een conflict. Het meisje wilde het adres niet geven en voelde hoe zij met een flesje in haar gezicht werd geslagen. Hierna werd zij, ondanks dat zij tegenstribbelde, richting de gracht getrokken en erin gegooid. Twee omstanders hebben het meisje uit het water getild. De twee jongens liepen hierna weg. De drie werden korte tijd later op de Kaasmarkt aangehouden. Een van de 19 jarige verdachte bleek niet bij het incident betrokken te zijn. Hij werd weer heengezonden.

Leiden Inbraak in avondwinkel In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei is ingebroken bij de avondwinkel aan het Alexandrine Tinneplein. Men heeft de achterdeur vermoedelijk ingetrapt om binnen te komen. Vervolgens werd er geld en rookwaren gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachten van vernieling aangehouden De politie heeft zondag 3 mei om 02.20 uur na een melding twee meisjes van 18 en twee van 20 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een vernieling. Een getuige belde de politie nadat was gezien dat de meisjes tegen een auto trapten die geparkeerd stond op de Lammermarkt. Op basis van de signalementen werden de vier uit Leiden (2), Capelle aan den IJssel en Amsterdam aangehouden. De auto liep een deuk op. De verdachten ontkennen iets vernield te hebben.

Leiden Aanbieder mogelijk vals 50 euro biljet aangehouden De politie heeft zaterdag 2 mei rond 14.20 uur bij een supermarkt aan de Kooilaan een 32 jarige man uit Bedum aangehouden. Hij betaalde daar met een 50 euro biljet die mogelijk vals is. Dit wordt door de politie nog verder onderzocht. De man bleek ook nog twee boetes te moeten betalen van in totaal 255 euro. Deze werden betaald waarna hij in vrijheid is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanrijding tussen meerdere voertuigen Op de A44 ter hoogte van het Transferium in Leiden in de richting van Den Haag vond op vrijdagavond 1 mei om ongeveer 22:45 uur een botsing plaats tussen vijf personenauto's. De auto's reden samen op toen één om zijn as draaide. Een 23-jarige betrokkene verklaarde aan de politie dat hij hard moest remmen voor een invoegende auto. De auto achter hem met een 22-jarige bestuurder uit Den Haag, week voor zijn voorligger uit naar de linkerstrook, waarna hij in botsing raakte met een andere auto. Deze auto raakte de vangrail en vervolgens raakte hij in een slip en bleef ronddraaien op de snelweg. Nog een andere auto botste tegen de ronddraaiende auto aan. Een 19-jarige inzittende van deze auto uit Den Haag werd naar het ziekenhuis gebracht maar heeft geen ernstig letsel.

In totaal zijn vier voertuigen beschadigd, waarvan van een het kentekenbewijs is ingevorderd. De politie kan niet concluderen dat de auto's te hard reden, wel dat zij te dicht op elkaar zaten. Zij doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Leiden Mishandeling bij verkeersopstopping Een 26-jarige man uit Leiden is vrijdagavond 1 mei om 18:00 slachtoffer geworden van geweld. Een auto blokkeerde de weg op de Verfmolen. Toen de Leidenaar en de bestuurders achter hem claxonneerden, stapte de verdachte uit de wegblokkerende auto. De 26-jarige stapte ook uit de auto. De verdachte begon te schelden en sloeg vervolgens de Leidenaar in het gezicht. De bijrijder van de blokkerende auto greep het slachtoffer bij zijn keel. Omstanders grepen in waarna de daders wegreden. De Leidenaar heeft aangifte gedaan. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via: 0900 - 8844.

Voorschoten Mishandeling 13-jarige jongen Op vrijdagavond 1 mei om 19:45 uur is bij een bushalte aan de koningin Julianalaan een 13-jarige jongen uit Voorschoten mishandeld door een 40-jarige man uit Wolvega.

De jongen gooide met een andere 13-jarige jongen uit Leiden M&M's naar voorbijrijdende auto's, terwijl zij op de bus stonden te wachten. Een boze automobilist liep op de jongens af, waarna zij wegrenden. Even later stapten zij in de net aangekomen bus. De man wist één in de kraag te vatten en duwde hem tegen de bus aan en sloeg de jongen met gebalde vuist tegen zijn slaap. Ook schudde hij hem door elkaar. De man belde zelf de politie om zijn beklag te doen over de M&M-gooiers, waarna de politie naar de Julianalaan kwam. Een ooggetuige informeerde de politie ter plaatse over de mishandeling. De jongen heeft aangifte gedaan.

Voorschoten Verdachte personen aangehouden De politie heeft zondag 3 mei rond 02.30 uur op de Veurseweg twee mannen uit Den Haag van 31 en 37 jaar aangehouden. De twee hadden in hun auto gereedschap liggen waarmee wordt ingebroken. Ook vond de politie een busje pepperspray wat verboden is op grond van de Wet Wapens en Munitie. Beiden zijn na het onderzoek en na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor beide feiten.

Roelofarensveen Joyriding met of diefstal van auto De politie heeft zaterdag 2 mei rond 03.45 uur op de Rijksweg A4 twee jongens uit Den Haag van 15 en 16 jaar aangehouden. Zij reden in een auto die niet van hen was en natuurlijk gelet op hun leeftijd zonder rijbewijs. Zij konden zich verder niet direct legitimeren en gaven in 1e instantie een valse naam op. Volgens de verklaringen van de jongens hadden ze de auto zonder medeweten van de hen bekende eigenaar meegenomen. De politie onderzoekt of er dus sprake is van joyriding of anders diefstal. De auto is in beslag genomen. De verdachten zijn na hun verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Benthuizen Inbraak in tankstation Maandag 4 mei rond 03.00 uur is er ingebroken in de winkel van een tankstation aan de Hoogeveenseweg. Men heeft de elektrische schuifdeuren opengebroken om de winkel binnen te komen. Vervolgens werd er een hoeveelheid rookwaren gestolen. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Met auto de bocht uit Een 28 jarige man uit Den Haag vloog zaterdag 2 mei rond 18.50 uur met zijn auto uit de bocht op de Plaswijckweg. Hij bleef ongedeerd. Een 20 jarige vrouw uit Reewijk die bij hem in de auto zat werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Bromfietser gewond na val Een 50 jarige man uit Moordrecht is vrijdag 1 mei rond 22.20 uur aan zijn hoofd gewond geraakt toen hij op de Kanaaldijk nabij de kruising met de Nieuwe Broekweg met zijn bromfiets ten val was gekomen. Dit gebeurde nadat hij op een betonnen rand reed die dient als afscheiding tussen het (brom)fietspad en de rijbaan voor auto's. Hij werd overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.

Gouda Verdacht van heling gestolen fiets De politie heeft vrijdag 1 mei rond 23.00 uur op de Zeugstraat een 20 jarige man uit Gouda aangehouden. De man was in het bezit van een fiets die in de nacht van 29 op 30 april aan de Agnietenstraat gestolen was. De eigenaresse, een vrouw uit Waddinxveen, had daarvan aangifte gedaan. Doordat zij aangifte deed heeft zij haar fiets nu weer terug en krijgt de man een proces-verbaal voor heling van de fiets. Volgens hem had hij de fiets niet gestolen maar kreeg hij hem van een vage kennis.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------