Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 03-05-2009

Bestuurder onder invloed

EEMNES Op de Noordersingel heeft de politie in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens een controle werd een 20-jarige man uit Eemnes op de Noordersingel aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 615 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Tevens bleek dat hij een beginnend bestuurder was. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Vrouw in de brand

BUNSCHOTEN Op de Zwaluw raakte een vrouw zaterdagavond 2 mei ernstig gewond nadat zij in de brand raakte door een fles spiritus op een barbecue.

Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw ernstig gewond geraakt was bij een barbecue. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede onder de douche aan. De vrouw had ernstige brandwonden over haar hele lichaam. Uit verklaring van aanwezigen bleek dat er door één van de gasten van het feestje een fles spiritus op de brandende barbecue was gegooid. Hierdoor was een grote steekvlam ontstaan. Het slachtoffer stond naast de barbecue en raakte in brand. De vrouw is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht.