Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 03-05-2009

Te veel op

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een automobilist viel in de vroege ochtend van zondag 3 mei op. Hij bleek te veel aan Bacchus te hebben geofferd.

Rond 03.35 uur zagen agenten een automobilist met een behoorlijke snelheid over de Rijksweg A12 rijden. Zij besloten hem te controlereen en hij werd bij de afrit Driebergen aan de kant gezet. De automobilist, een 25-jarige man uit Renswoude, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 580 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bromfiets in beslag genomen

WIJK BIJ DUURSTEDE Agenten namen op zaterdagavond 2 mei de bromfiets van een man in beslag omdat hij weer dronken op zijn vervoermiddel zat.

Rond 20.25 uur zagen agenten een man zonder helm met een bromfiets over het fietspad rijden. Zij controleerden de man, 38 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede. Hij had beduidend te veel van de alcohol genoten en werd aangehouden. Omdat hij al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed, werd zijn scooter in beslag genomen. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 820 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

VEENENDAAL De politie heeft op zaterdag 2 mei een hennepkwekerij opgerold en zij hield twee verdachten aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de middag een onderzoek in een woning aan het Panhuis in. In de woning troffen zij een hennepkwekerij van ruim 1000 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De agenten hielden twee verdachten, mannen van 19 en 28 jaar uit Veenendaal, aan. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.