Gemeente Maassluis

Klankbordgroep Lokale Veiligheid vraagt Maassluise burger om mening

Na de afronding van haar onderzoek naar het verloop van de voorbije jaarwisseling heeft de Klankbordgroep Lokale Veiligheid Maassluis (KLVM) besloten een onderzoek in te stellen naar de beeldvorming bij de inwoners van Maassluis en een aantal maatschappelijke organisaties en instellingen over de taken van buurtagenten en toezichthouders, die binnen de gemeentegrenzen van Maassluis opereren.

Aanleiding voor dit onderzoek zijn de bevindingen uit eerdere onderzoeken van de klankbordgroep.

In Maassluis spelen drie verschillende organisaties een rol bij het toezicht op en handhaven van de openbare orde en veiligheid.


1. Wijkteams met de buurtagent als regisseur.


2. Toezichthouders.


3. Deelnemers aan het project WatchOut.

Deze week start het onderzoek en kunnen inwoners, bijvoorbeeld in de Binnenstad en de winkelcentra Palet, Koningshoek en Steendijkpolder door leden van de klankbordgroep vriendelijk worden verzocht mee te werken aan een korte enquête. Er wordt een aantal vragen voorgelegd over de kennis van en/of ervaringen met bijvoorbeeld de wijkagent, de toezichthouders en het meldpunt Schoon, Heel en Veilig.

Diverse scholen en organisaties worden afzonderlijk door de KLVM benaderd.

In de tweede helft van 2009 wordt het onderzoek afgerond en worden de resultaten en de daaruit voortvloeiende aanbevelingen van de KLVM, aan de gemeenteraad van Maassluis gepresenteerd.

Komt u geen lid van de Klankbordgroep tegen en wilt u toch uw mening ventileren, dan kunt u vanaf dinsdag 5 mei 2009 de enquête invullen via de website van de gemeente: www.maassluis.nl.