KNHS


Achtste NK Endurance tijdens Fasna Trail
4 mei 2009
fasna trail 2007

Het Nederlands Kampioenschap Endurance wordt elk jaar spannender. De Nederlandse top wordt steeds sterker en bestaat uit meer internationaal goed presterende ruiters. Op zaterdag 13 juni zal het kampioenschap plaatsvinden tijdens de internationale endurancewedstrijd Fasna Trail op het KNHS-centurm in Ermelo.

Voor het Nederlandse kader, zowel junioren als senioren, geldt de Fasna Trail als een belangrijk moment voor de selectie naar het WK young riders in Hongarije en het EK in Italie. De Fasna Trail huisvest dit jaar ook vele officials afkomstig uit de gehele wereld. De wedstrijd trekt ook uit de geledingen van veterianiren en juryleden mensen uit Zuid-Afrika, Litouwen, Duitsland en Engeland.

Vrije toegang
Het programma van de Fasna Trail is aantrekkelijk voor zowel de deelnemers als voor toeschouwers. De ruiters komen tijdens de wedstrijd verschillende keren terug op het hoofdterrein voor een vetgate, een tussentijdse rustpauze met een verplichte keuring door dierenartsen. De laatste kilometers eindigen op een grasbaan voor de hoofdtribune, waar de finish is. Toeschouwers hebben vrije toegang. Zij kunnen de wedstrijd en de tussenstanden de hele dag volgen, en zo kennismaken met de wereldwijd grootste hippische sport.

Ondanks de recessie is het de organisatie gelukt om de Wedstrijd weer neer te zetten, dit mede dankzij een aantal belangrijke sponsoren. Recentelijk verbond ook BMC-consultancy zich wederom aan het NK.

Kijk voor meer informatie op www.fasnatrail.nl.