Eerste exemplaar van VREDE overhandigd aan staatssecretaris Bussemaker

04/05/2009 10:44

Save The Children Nederland

"VREDE KLINKT ALS MUZIEK IN JE OREN"

Eerste exemplaar van VREDE overhandigd aan staatssecretaris Jet Bussemaker

Vandaag reikt Rineke Robben-Wardenaar, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst ter herdenking van hen die in de bezettingstijd het leven lieten voor de vrijheid van meningsuiting, het eerste exemplaar van het prachtige boekje VREDE uit aan Jet Bussemaker. De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport spreekt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Journalisten een herdenkingsrede uit, waarna bloemen worden gelegd bij het monument aan de gevel van Nieuwspoort.

Rineke Robben-Wardenaar, schreef korte teksten en gedichten, die in combinatie met bijpassende foto's, het boekje VREDE tot een waar kunstwerk maken. "Woorden vormen kennis en kennis geeft wijsheid om in vrede te leren leven. Vrede is nooit monddood, vrede kent geen radiostilte, maar klinkt als muziek in je oren.", aldus Rineke Robben.

Het grootste deel van de opbrengst van de verkoop van het boekje laat Rineke Robben ten goede komen aan de onderwijsprojecten voor kinderen in conflictgebieden van kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Het boekje VREDE is te bestellen via info@twinklingeyes of via info@savethechildren.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.savethechildren.nl