Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 04-05-2009

Toezicht bij motortoertocht

AMERSFOORT/VEENENDAAL De politie heeft op 3 mei extra toezicht gehouden bij de verzamel- en aankomstplekken en route van een jaarlijkse motortoerrit vanaf Veenendaal naar Amersfoort. In het verleden werden tijdens de tocht en bij de verzamelplekken bij een parkeerplaats aan de Nieuweweg in Veenendaal en de Maanlander in Amersfoort diverse verkeersovertredingen gepleegd of werd er gestunt op de openbare weg. Omdat dit in het verleden wel eens leidde tot ongevallen, hield de politie in verband met de verkeersveiligheid extra toezicht.

Enkele motorrijders hebben een bekeuring gekregen voor snelheidsovertredingen, het negeren van het rode verkeerslicht en niet handsfree bellen. Een motorrijder reed op de snelweg A30 met een gecorrigeerde snelheid van 186 km/u. Hij werd gestopt en kon zijn rijbewijs inleveren. Ditzelfde gold ook voor een motorrijder op de Outputweg in Amersfoort. Hij reed met 169 km/u waar 70 km/u maximaal is toegestaan.

Taxichauffeur mishandeld

AMERSFOORT- Op zondag 3 mei heeft de politie twee verdachten aangehouden die een 47-jarige taxichauffeur zouden hebben mishandeld. De taxichauffeur liep hierbij licht letsel op.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur een melding dat een taxichauffeur zou zijn mishandeld aan de Primulastraat. De taxichchauffeur zou een meningsverschil hebben gehad met twee klanten over een prijsrit. Vervolgens werd de taxichauffeur geslagen en werd er tegen het busje geschopt, waardoor er schade aan het voertuig ontstond. De taxichauffeur liep hierbij lichte letsel op.

Later in de middag heeft de politie twee mannen van 34 en 48 uit Amersfoort kunnen aanhouden. De politie heeft de zaak in behandeling.

Mishandeling

AMERSFOORT- Op zondagavond heeft de politie een jongen van 15 jaar aangehouden die op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg omstreeks 20:45 een melding dat er op de Zeldertsedreef een meisje van 14 jaar geslagen en bespuugd zou zijn. Het slachoffer liep hierbij letsel op aan gezicht en rug.

Toen de politie ter plaatse kwam kon deze aan de hand van een signalement een 15-jarige Amersfoorter aanhouden.

De verdachte zit in voorlopige hechtenis. De politie heeft de ouders van de 15-jarige man ingelicht.