Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 04-05-2009

Meisje beroofd

UTRECHT Op de Kanaalweg vond zondagavond 3 mei een beroving plaats waarvan een meisje het slachtoffer werd.

Een 17-jarig meisjes uit Utrecht reed omstreeks 19.30 uur op een scooter onder de brug ter hoogte van Holland Casino. Op het fietspad stond een scooter dwars op de weg met twee jongens erbij. Eén van de jongens liet het meisje stoppen en dwong haar van de scooter af te stappen. De jongen betastte en bedreigde het meisje. Uiteindelijk werd het meisje beroofd van haar mobiele telefoon en haar handtas.

Haar scooter werd door de jongen op de grond gegooid. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondag 3 mei een man aangehouden omdat hij niet wilde luisteren en zich niet kon legitimeren.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie ene melding dat drie jongens ruiten aan het vernielen waren bij een school, aan de Maartvlinder. Ter plaatse troffen agenten de jongens niet meer aan. Wel verklaarden getuigen dat er mogelijk gestolen goederen onder de brug aan de Melissakade lagen. Hier werden twee gestolen golftassen aangetroffen. Bij de school bleek dat een ruit was vernield. Op de derde verdieping zagen agenten een man voor het raam staan. De man werd gesommeerd naar beneden te komen.

De 39-jarige man uit Nieuwegein was in het gebouw aan het werk maar kon zich, eenmaal buiten, niet legitimeren. De man wilde weer naar binnen om zijn ID te gaan halen, maar werd door de agenten tegengehouden omdat de politiehonden het pand doorzochten. De man wilde niet luisteren en verzette zich tegen de politie. Hij werd uiteindelijk aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- De politie heeft op zondag 3 mei een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van het vernielen van ruiten van diverse nieuwbouw woningen.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding dat er ramen vernield werden aan de Lester Youngpad in Utrecht. Ter plaatste verklaarde getuige dat er een jongeman gesignaleerd was die een aantal ruiten aan het ingooien was.

De politie kon door het signalement de 18-jarige man uit Utrecht aanhouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.