Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2009

Twee gewonden na auto ongeval
Borne
Een 34-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Sint Pancras raakten zondag 3 mei gewond tijdens een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne.

Zondag 3 mei omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne. Bleek dat een 41-jarige man uit Almelo op de A35 moest remmen voor een file voor hem. Dit werd niet opgemerkt door een 22-jarige automobilist uit Alkmaar. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Een 34-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Sint Pancras raakten als inzittenden gewond tijden de aanrijding. De twee werden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, (09-051547)

Man mishandeld

Hengelo

Een 31-jarige man uit Hengelo is op vrijdag 1 mei aangehouden, omdat hij een 32-jarige man uit Hengelo heeft mishandeld.

Vrijdag 1 mei omstreeks 17.30 uur werd een 32-jarige man uit Hengelo op de Pasmaatweg in Hengelo mishandeld door een man. De 32-jarige belde direct de politie. Even later meldde de dader, een 31-jarige man uit Hengelo zich op het bureau. De man werd aangehouden. Op het politiebureau bekende de man de mishandeling. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij werd later die avond weer in vrijheid gesteld. (09-050912)

Man verdacht van diefstal diesel Oldenzaal
Een 47-jarige man uit Oldenzaal werd zaterdag 2 mei aangehouden, hij wordt verdacht diesel uit een tank van een vrachtauto te hebben gestolen.

Vrijdag 1 mei zag een oplettende beveiligingsmedewerker een man verdacht naast een vrachtauto op de Ainsworthstraat in Oldenzaal ophouden. Hij noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. Uit onderzoek bleek dat diefstal uit de tank gestolen was. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek werd zaterdag 2 mei een 47-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. Hij wordt verdacht diesel uit de tank van de vrachtauto te hebben gestolen. De politie doet verder onderzoek. (09-050985)

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging Enschede
Een 27-jarige man werd vrijdag 1 mei aangehouden omdat hij een 26-jarige vrouw heeft mishandeld en bedreigd met de dood.

Vrijdagavond 1 mei omstreeks 22.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Hessenpad in Enschede. Bleek dat een 27-jarige man een 26-jarige vrouw had mishandeld en bedreigd met de dood. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-051021)

Man aangehouden na bezit doorgeladen vuurwapen Hengelo
Een 21-jarige man uit Zutphen werd zondagmorgen 3 mei aangehouden, omdat hij in het bezit was van een doorgeladen pistool.

Zondagmorgen 3 mei omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding dat vermoedelijk drugs gedeald werd in een toilet van een uitgaansgelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo. De politie trof een 21-jarige man aan als verdachte. Tijdens het fouilleren trof de politie een doorgeladen wapen aan bij de man. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-051491)