Openbaar Ministerie


* >Sloep onder de loep

Sloep onder de loep

4 mei 2009 - Bureau Verkeershandhaving OM

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 2 mei 2009 op vier locaties 40 recreatievaartuigen die over de openbare weg werden vervoerd gecontroleerd.

Van de vaartuigen is bekeken of ze aan de technische en wettelijk eisen voldeden. Ook de technische staat van het voertuig en trailer waarmee de boot werd vervoerd is tegen het licht gehouden.

In 11 gevallen is er een overtreding vastgesteld. In een aantal gevallen, waaronder het rijden zonder het vereiste rijbewijs, is proces-verbaal opgemaakt. De Waterpolitie kon preventief adviezen geven over aangetroffen onvolkomenheden voordat de boot te water werd gelaten. Het ging hier over het algemeen overtredingen met betrekking tot registratie(tekens) en vaarbewijzen. Aangezien de boten nog op het `droge' lagen is hier waarschuwend tegen opgetreden.

De controles vonden plaats op de openbare weg in de nabijheid van jachthavens en te-water-laatplaatsen in de omgeving van Zutphen, Maasbracht, Tiel en Nijmegen en zullen in de toekomst een vervolg krijgen.