Groen!

Er zit muziek in de Antwerpse Groen!-lijst

door Mieke Vogels (Groen!) op 27 april 2009

Naast de reeds gekende lijsttrekker Mieke Vogels en lijstduwer Freya Piryns, heeft Groen! muziek in zijn lijsten kunnen steken. Yevgueni-zanger Klaas Delrue staat op de 17de plaats van de Antwerpse lijst en Lalalover-boegbeeld Tom Kestens op de 11de plaats van de Europese lijst.

Kestens kwam eerder al op voor Groen!, voor nieuwbakken Mechelaar Delrue is het de eerste keer. Hij is al wel jarenlang medewerker van Eloi Glorieux. Klaas Delrue: "Ik sta op de lijst omdat ik meer dan ooit overtuigd ben van het belang van een sterke groene fractie in het Vlaams parlement. Natuurlijk heb ik hier moeten over nadenken. Mijn persoonlijke ambitie ligt nu eenmaal op muzikaal vlak. En ja, je stelt je de vraag of het wel ok is om als artiest "aan politiek" te doen. Maar een aantal dingen zijn toch te belangrijk en ook te dringend aan het worden, om aan de kant te blijven staan. Als halftijds parlementair medewerker van Eloi Glorieux heb ik de voorbije jaren ook de `backstage' van de Vlaamse politiek leren kennen, en ik stel met mijn eigen ogen vast dat de groenen er broodnodig zijn om de nodige dosis durf, verbeelding en lange termijn in de zeer kortzichtige politiek van vandaag te houden. Ik ken intussen ook alle Groen! kandidaten die het uiteindelijk moeten gaan doen persoonlijk, en ik geloof ook dat zij één voor één het verschil kunnen en zullen maken. Dat helpt natuurlijk ook om je nek uit te steken!"

De Antwerpse kandidaten voor de verkiezingen werden maandag voorgesteld. Mieke Vogels trekt de Vlaamse lijst. Dirk Peeters staat op 2, Joost Fillet op 3, Fatima Bali op 4 en Koen Kerremans op 5. Rudi Daems en Freya Piryns duwen. Bij de opvolgers trekt Kristof Calvo, de voorzitter van Jong Groen! de lijst, Kamerlid Meyrem Almaci duwt.

Groen! trekt met het voorstel voor 'een groene new deal voor de provincie Antwerpen' naar de verkiezingen. "Het Vlaamse relanceplan focust op Vlaanderen als logistieke poort, met ondermeer de Lange Wapper, de noord-zuid-verbinding door de Kempen, de uitbreiding van de luchthaven van Deurne, de realisatie van shoppingcenter De Klamp en industriezone De Keer. Dit is niet onze visie. Er zijn grenzen aan de draagkracht van mens en milieu", zegt Vogels.

Ontdek hier de volledige lijst van Groen! voor de provincie Antwerpen. Hier vind je ook de kandidaten van Groen! voor het Europees parlement.

Contact: Inge Jooris -
Deel Deel
Mieke Vogels