Financiering innovatieve pijnonderzoeksprojecten

04/05/2009 14:39

Grünenthal B.V.

Bunnik -4 mei 2009- Tot 31 mei kunnen jonge wetenschappers zich aanmelden voor de EFIC-Grünenthal beurs 2009. De beurs, die beschikbaar wordt gesteld door de European Federation of Chapters of the International Association for the Study of Pain (EFIC(R)), biedt jonge wetenschappers financiële ondersteuning voor innovatieve en exploratieve onderzoeksprojecten naar pijn bij mensen. De Duitse pijnexpert Grünenthal stelt jaarlijks een beurs beschikbaar van 100.000 euro ten behoeve van dergelijk onderzoek.

"Wij zijn erg verheugd dat de EFIC-Grünenthal-beurs ons in staat stelt om jonge wetenschappers te helpen met baanbrekend pijnonderzoek", zegt EFIC voorzitter Professor Giustino Varrassi, L'Aquila, Italië. "In de afgelopen vijf jaar hebben we vele interessante onderzoeksprojecten gezien en de data die reeds nu beschikbaar zijn, leveren een beter begrip op over pijn. Dit geeft de wetenschappelijke wereld mogelijkheden om de behandeling van pijn te verbeteren."

Fundamenteel onderzoek is essentieel om pijntherapie blijvend te verbeteren. De EFIC-Grünenthal beurs biedt jonge wetenschappers de mogelijkheid om hiervoor reeds in een vroeg onderzoeksstadium financiële ondersteuning te krijgen. Wetenschappers die geïnteresseerd zijn kunnen hun aanvraag online indienen tot 31 mei 2009 op www.e-g-g.info.

"Als experts op het gebied van pijntherapie, zijn wij toegewijd aan het verhogen van de kwaliteit van het leven van patiënten", aldus Wolfgang Becker, lid van de directie van Grünenthal GmbH. "Een beter begrip van pijn leidt tot een betere basis voor behandeling. Met de EFIC- Grünenthal-beurs zijn we in staat om pijnonderzoeksprojecten in heel Europa te ondersteunen als onderdeel van onze toewijding aan pijntherapie."

De toewijzing van de beurzen wordt exclusief gedaan door het EFIC onderzoekscomité, dat bestaat uit internationaal bekende specialisten op het gebied van pijnwetenschap en medicijnen. De winnaars van de EFIC-Grünenthal-beurs 2009 zullen in september dit jaar bekend gemaakt worden.

Over EFIC

De European Federation of Chapters of the IASP (EFIC(R)), is een multidisciplinaire professionele organisatie op het gebied van pijnwetenschap en geneeskunde, bestaande uit de 32 Europese afdelingen van IASP (International Association for the Study of Pain). Opgericht in 1993 door Prof. Ulf Lindblom, vertegenwoordigen de 32 kiesgerechtigde EFIC afdelingen 35 landen en bijna 19.000 wetenschappers, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en andere gezondheidszorgdeskundigen uit heel Europa die pijn onderzoeken en patiënten met pijn behandelen. www.efic.org

Over Grünenthal

Grünenthal is een expert op het gebied van pijntherapie, gynaecologie en een pionier in intelligente, gebruiksvriendelijke technologieën om medicijnen toe te dienen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt medicijnen met een hoge therapeutische waarde die bijdragen aan het vermogen van de patiënt om zijn eigen leven te leiden. Grünenthal is een onafhankelijk Duits familiebedrijf met vestigingen in 32 landen verspreid over de wereld. Opgericht in 1946, heeft het bedrijf momenteel 1.900 werknemers in Duitsland en 5.300 medewerkers wereldwijd. In 2007 bereikte Grünenthal een omzet van 846 miljoen euro. Voor meer informatie: www.grunenthal.com