Politie Haaglanden

extra persbericht 4 mei

Haaglanden, 04-05-2009

Jaarcijfers Politie Haaglanden voor iedereen toegankelijk Online jaarverslag maakt feiten en cijfers inzichtelijk

De prestaties van Politie Haaglanden in 2008 zijn nu voor iedereen eenvoudig terug te vinden in een online jaarverslag. Op www.jaarverslagpolitiehaaglanden.nl vindt u cijfers, persberichten, achtergrondartikelen en reportages met het meest opmerkelijke politienieuws uit 2008.

Minder overlast, meer diefstal
Eén van de grootste ergernissen bij bewoners, overlast, nam af in 2008. Door gerichte inzet van politiepersoneel waren er minder overlastgerelateerde incidenten, zoals vernielingen en baldadigheid. Het aantal diefstallen nam in 2008 echter toe. Op de website kunnen bezoekers zien hoe deze en andere delicten zich hebben ontwikkeld in hun eigen gemeente, doordat alle informatie is gerangschikt op gemeente, thema en type informatie.

Werkwijzen
De website geeft ook inzicht in de werkwijze van Politie Haaglanden. Door middel van interviews met onder andere bureauchefs krijgt de lezer een indruk van ontwikkelingen en resultaten van de verschillende politiebureaus in regio Haaglanden. Zo is te lezen dat politiebureau Beresteinlaan een samenwerking heeft opgezet met zon 400 bewoners en dat politiebureau Pijnacker-Nootdorp vooral de woninginbraken heeft aangepakt en heeft gewerkt aan de verkeersveiligheid in de gemeente.

Snel iets vinden
Het is alweer de vierde keer dat Politie Haaglanden naast het reguliere jaarverslag ook een digitaal jaarverslag publiceert. Iedereen die even snel op internet iets wil vinden over bijvoorbeeld het aantal aangiftes in het Westland of de aanpak van veelplegers in 2008, kan terecht op www.jaarverslagpolitiehaaglanden.nl. Wie de cijfers ook op wijkniveau wil bekijken, kan terecht op www.hoeveiligismijnwijk.nl.