Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden neemt twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Hollands Midden, 04-05-2009 o De politie heeft het afgelopen weekend twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Een van deze bestuurders was met haar auto tegen een vangrail gereden. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op. Verder hield de politie nog twee bestuurders aan waarvan het rijbewijs niet kon worden ingevorderd omdat zij deze op dat moment niet hadden. Eén met de Poolse nationaliteit kreeg na overleg met justitie direct een boete van 650 euro. Tegen de ander wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Sassenheim strandde zondag 3 mei rond 05.30 uur een 30 jarige vrouw uit Sint Nicolaasga met haar auto op de Rijksweg A44. Zij had met haar auto tegen de vangrail aangezeten en was daarna over een obstakel gereden waardoor de carter van de auto scheurde en de wagen zonder olie kwam te staan. De vrouw zelf was nog wel in de olie, zo stelden de agenten vast. Ze werd dan ook aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 730 ug/l.

In Leiden hield de politie zondag 3 mei rond 00.55 uur op de Lammermarkt een 26 jarige bromfietser uit Leiden aan. Agenten stelden vast dat hij te veel gedronken had en hielden hem aan. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 675 ug/l. Rond 01.50 uur hield de politie op de Nienke van Hichtumstraat een 31 jarige in Noordwijk verblijvende automobilist aan. De man met Poolse nationaliteit kwam bij zijn ademanalyse tot 595 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet ingenomen worden omdat hij die niet had. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de man direct een boete op te leggen van 650 euro. Nadat hij de boete betaald had mocht het politiebureau weer verlaten.

In Oude Wetering zag de politie zondag 3 mei rond 01.50 uur op de Meerkreuk een auto zonder verlichting rijden en controleerde de bestuurder. Deze 42 jarige man uit Woubrugge had te veel gedronken en werd aangehouden. De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 595 ug/l. De man reed binnen de termijn van een ontzegging van de rijbevoegdheid en had dus geen rijbewijs dat ingenomen kon worden. Die rijontzegging had hij voor een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed gekregen.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog acht bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Katwijk ( 2x ), Leiden ( 2x ), Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en Reeuwijk.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.