Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 04-05-2009

Vrouw aangehouden voor valse aangifte

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur in de wijk Doornbos een 36-jarige vrouw gearresteerd omdat ze een valse aangifte van diefstal uit haar woning had gedaan. Ze had haar 39-jarige buurman daar onterecht van beschuldigd.

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding dat er was ingebroken in een flatwoning in de wijk Doornbos. Ter plaatse vertelde de bewoonster dat haar buurman tijdens een bezoek haar GSM, huissleutels en portemonnee had gestolen. De dienders zagen dat er diverse lades van een kast openstonden en dat deze kennelijk doorzocht waren De dief had de spullen volgens de bewoonster weggenomen toen ze even wat vuilnis naar de stortkoker had gebracht. Toen ze terug kwam stond de deur open, was de buurman weg en waren enkele spullen verdwenen.

De bewoonster deed officieel aangifte. Vervolgens gingen de agenten op onderzoek uit bij de door de vrouw bedoelde buurman. Hij vertelde dat zij elkaar af en toe opzochten. Hij was weggegaan omdat hij vond dat zijn buurvrouw teveel gedronken had. Zij was daarover boos geworden. Hij ontkende de spullen gestolen te hebben. De agenten gingen terug naar de buurvrouw die de beschuldigingen had geuit. Een van de agenten belde het nummer van de door de aangeefster opgegeven gestolen GSM. Tot zijn verbazing hoorde hij vanuit de slaapkamer het geluid van een telefoon die overging. De vrouw had deze kennelijk onder het dekbed verstopt. Daar bleek ook de shag en een bos sleutels te liggen. De bewoonster is daarop aangehouden voor het doen van een valse aangifte.

Dronken Roosendaler slaat met auto over de kop

RUCPHEN: Een 23-jarige Roosendaalse man is vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 04.20 uur met zijn auto op de rijksweg A-58 met zijn auto over de kop geslagen. Hij kwam tot stilstand in de berm. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 670 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum. De verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij vertelde dat hij zes glazen Bacardi met 7 up had gedronken.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 29-jarige man uit Clamort (F) is zondagavond
omstreeks 22.30 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto die geparkeerd stond op de Spoorlaan. De zoon van de eigenaar van de auto zag de inbreker de ruit van het linkervoorportier inslaan en waarschuwde zijn vader en de politie. Agenten konden de verdachte op de Spoorlaan aanhouden. Hij had in zijn jaszak een aansteker die uit de auto gestolen bleek te zijn. De eigenaar van de auto vertelde de agenten dat de aansteker met opdruk in de middenconsole had gelegen. De Fransman gaf de inbraak toe. Hij vertelde dat hij blut was nadat hij drugs had gekocht. Hij had in de auto een mooie jas zien liggen. Hij wilde die jas stelen om door te verkopen.

Verwarde man doet valse 112 melding

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit de Leur aangehouden voor het doen van een valse 112 melding. De man had zondagmorgen 112 gebeld en aan de telefoniste verteld dat er bij hem in de straat een terroristische aanslag ging plaats vinden.

De verdachte had gebeld met zijn mobiele telefoon. De melding werd opgenomen bij het Korps Landelijke Politie Diensten in Driebergen. De melder werd door onderzoek achterhaald. De 36-jarige verdachte gaf direct toe dat hij gebeld had. Hij verklaarde onder behandeling te zijn van een psychiater, hij had stemmen in zijn hoofd gehoord die hem tipten over een komende aanslag. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze man.

Vliegtuigje maakt noodlanding

ETTEN-LEUR: Zondagmiddag heeft op een akker aan de Zeedijk / Boutweg een piloot een noodlanding gemaakt met zijn sportvliegtuig. Hij vertelde de agenten die op de melding hadden gereageerd dat hij een knal had gehoord en dat daarna de oliedruk was weggevallen. Hij had vervolgens een noodlanding gemaakt. De piloot en de drie passagiers raakten niet gewond. De piloot maakte met zijn bemanning een
rondvlucht vanaf Seppe. De Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politie Dienst verricht het verdere onderzoek naar de toedracht van deze noodlanding.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-05-2009 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |