Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 04-05-2009

Arrestatie voor diefstal en drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag op de Zoomweg drie mannen aangehouden op de verdenking van diefstal vanaf de verlaten camping Heidepol. Twee van de drie mannen bleken in het bezit te zijn van drugs.

De verdachten betreffen een 27-jarige man uit Spijkenisse, een 18-jarige man uit Abbenbroek en een 27-jarige inwoner van Zuidland. Ze vertelden de agenten dat ze het idee hadden gekregen om eens rond te kijken op de leegstaande camping Heidepol. Ze waren door een opening in een hek het terrein opgelopen. Een van hen had uit een niet afgesloten caravan een broek gepakt die daar over een stoel hing. De jongste verdachte was tijdens de 'bezichtiging 'nog in een vijver gelopen, waardoor hij een nat pak had opgelopen. De agenten, die een melding hadden gekregen van een alerte bewaker arresteerden hen toen ze terug bij hun auto kwamen. De 27-jarige man Spijkennise had twee gram amfetamine bij zich. Bij de 18-jarige verdachte werden zeven gripzakjes hennep aangetroffen.

Grappig bedoelde opmerking loopt uit op vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Een grappig bedoelde opmerking tegen twee meisjes is de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.15 uur geëscaleerd in een vechtpartij met drie arrestaties.

Een auto met daarin drie mannen uit Bergen op Zoom (22,23 en 23 jaar) stopte op de Noordsingel. De bestuurder draaide zijn portier open en riep tegen twee vrouwen die daar liepen: "He lekker ding" en woorden van een dergelijke strekking. De kreten werden opgevangen door de 47-jarige vader van een van deze vrouwen, die onmiddellijk bij de bestuurder verhaal ging halen. Vanaf hier lopen de lezingen van beide partijen uiteen. De 47-jarige aangever vertelde dat hij alleen gezegd had dat die kreten ongepast waren en dat hij daarop direct een vuistslag in zijn gezicht kreeg van die bestuurder. Volgens de inzittenden was het juist die 47-jarige man die de eerste klap uitdeelde. Vervolgens stapten in elk geval die drie mannen uit waarna op straat een vechtpartij ontstond met die 47-jarige man, die geschopt en geslagen werd. Nadat de vrouwen zich er mee bemoeiden en om hulp riepen, zijn de drie mannen weer in hun auto gestapt en weggereden. Ze werden door de gealarmeerde politie met hun auto staande gehouden op de Jacob Obrechtlaan.

Rugby versus voetbal

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur twee groepen uitgaanders die met elkaar gevochten gesommeerd het centrum te verlaten. Het ging om een grote groep voetballers die het kennelijk aan de stok had gekregen met een aantal rugbyspelers.

De politie kreeg een melding van een vechtpartij op de Markt. Ter plaatse bleek alles weer rustig te zijn. Er stond twee groepen voor een horecagelegenheid. Er werd over en weer wat geschreeuwd. Het bleek dat een groep voetballers, leden van twee verenigingen, gevocht had met enkele mensen van een rugby team. Ondanks dat de voetballers met circa 16 man waren, hadden de 4 rugbyspelers naar eigen zeggen stand gehouden. De politie heeft beide groepen gesommeerd het centrum te verlaten, hetgeen ook gedaan werd.

Brand in sloopwoning

ROOSENDAAL: Zondagmiddag heeft brand gewoed in een sloopwoning aan de Rucphensebaan. De brand is geblust door de brandweer. De brand woedde onder de dakpannen. Rond 15.40 uur sloegen de vlammen door het dak. De agenten hebben ter plaatse een ruime afzetting gemaakt. De gemeente heeft hekken geplaatst. De politie gaat uit van brandstichting.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-05-2009 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |