Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 04-05-2009

Politiebureau Gilze en Rijen weer in gebruik genomen

RIJEN: Het politiebureau van Gilze en Rijen, gevestigd aan het Anne Frankplein 1 in Rijen, is maandag 4 mei na een ingrijpende verbouwing weer in gebruik genomen.
De verbouwing was nodig om het personeel van het politieteam Gilze Rijen-Dongen fatsoenlijk te kunnen huisvesten. De verbouwing startte op maandag 15 december 2008. Vrijdag 1 mei 2009 kon het bureau weer worden ingericht en maandag 4 mei ging het politiepand ook weer open voor het publiek.

Tijdelijke balie:
In de tijd dat het bureau gesloten was, konden inwoners van Gilze en Rijen terecht bij een tijdelijke politiebalie, gevestigd in het gemeentehuis van Rijen. Deze balie is vrijdag 1 mei weer gesloten.

Afspraak maken:
Inwoners van Dongen konden de afgelopen maanden terecht aan de balie in het bureau in Dongen, waar nog steeds een politiepost gevestigd is. Dit blijft overigens ook nu zo. Zowel het bureau in Rijen als de politiepost in Dongen zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Het is voor de balie van de politiepost in Dongen overigens wel handig om een afspraak te maken om aangifte te kunnen doen. In de politiepost wordt slechts met een kleine bezetting aan personeel gewerkt, waardoor de aangiftemogelijkheid voor die dag vol kan zitten. Ook is het mogelijk dat voor een aangifte een politieagent met speciale kennis nodig is, die niet standaard aanwezig is. Bel om een afspraak te maken naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker in de rook gezet

OOSTERHOUT: Op maandag 4 mei werd er om 04.45 uur ingebroken bij een benzinestation aan de Fazantlaan in Oosterhout. De shop was uitgerust met een rookverstuiver, dus de inbreker werd direct in de rook gezet toen het alarm in werking trad. Het is nog niet duidelijk of hij nog kans heeft gezien om iets buit te maken. De eigenaar/benadeelde doet op een later tijdstip aangifte bij de politie.

Proces-verbaal vanwege bedreiging en belediging

KAATSHEUVEL: Een 19-jarige vrouw is zondagmiddag 3 mei door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. De vrouw bezocht de Efteling en had met haar familieleden in De Python plaatsgenomen. Toen de trein vertrok wilde haar moeder toch liever niet mee in de achtbaan. Ze was achteraf bezien bang geworden. De beugels waren echter al gesloten en de karretjes hadden zich al in beweging gezet. Dit was voor de personeelsleden reden om geen noodstop in te zetten. Na afloop van de rit bedreigde en beledigde de verdachte een 25-jarige medewerker van de Efteling en duwde hem daarbij agressief tegen de borst.
Beveiligingspersoneel van het attractiepark greep in en droeg de 19-jarige vrouw over aan de politie. Ze moest mee naar het
politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Dronken automobilist heeft geen rijbewijs

MADE: In de nacht van zondag 3 mei op maandag 4 mei controleerde de politie op de Tuinbouweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.30 uur. De 36-jarige man uit Uden bleek onder invloed. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 695 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten
proces-verbaal tegen de man op. Daarbij bleek dat hij in eerste instantie een valse naam had opgeven. De reden was snel duidelijk. De verdachte was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg voor alle strafbare feiten proces-verbaal: rijden onder invloed, het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs.

Té snelle automobilisten moeten rijbewijs inleveren

AALBURG: Op de Provinicaleweg-Oost (N-267) ter hoogte van Veen reed een 52-jarige man uit Genderen met een snelheid van 136 km/u voorbij een politiecontrole. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u De verdachte moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij pleegde de snelheidsovertreding op zondagmiddag 3 mei om 16.15 uur

HANK: Hetzelfde overkwam een 35-jarige Werkendammer. Ook hij reed veel te snel. De verdachte werd zondagmiddag om 15.00 uur betrapt toen hij met circa 190 km/u over de A-27 reed. Ook hij kreeg proces-verbaal en moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

WAGENBERG: Op zondagavond 3 mei 2009 vorderde de politie het rijbewijs in van een 31-jarige man uit Wagenberg. Hij reed om 21.35 uur over de Hoevenseweg in Wagenberg met 141 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs krijgt de verdacht ook een flinke boete.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Brokkenmaker blijkt onder invloed van drugs

NIEUWENDIJK: De politie arresteerde in de nacht van zondag 3 mei op maandag 4 mei een 40-jarige man uit Tilburg. Hij had onder invloed drugs een verkeersongeval veroorzaakt.

De aanrijding gebeurde kort voor middernacht op de A-27, waar de verdachte met zijn auto tegen de middengeleiding botste. Hij verliet daarna de snelweg en kwam op de kruising van de Zevenbanseweg en de Doornseweg tot stilstand. De verdachte viel achter het stuur in slaap en werd gewekt door gewaarschuwde politieagenten. De Tilburger moest mee naar het politiebureau. Omdat hij vertelde dat hij drugs (GHB) had ingenomen is van hem een bloedproef afgenomen. Het bloed wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensisch instituut nader onderzocht op de soort en hoeveelheid drugs. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed van drugs en het verlaten van een plaats ongeval. Na verhoor is hij om 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-05-2009 14:34 | © Regio Midden en West Brabant |