Gemeente Lansingerland

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheidingen uit Lintje

Op woensdag 29 april jl. heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaatsgevonden. Burgemeester Ewald van Vliet reikte dit jaar twaalf Koninklijke Onderscheidingen uit.

De aanvragers hadden een list verzonnen om de decorandi naar het Bestuurscentrum van de gemeente Lansingerland in Bleiswijk te `lokken', zodat ze daar hun onderscheiding in ontvangst konden nemen.

Het ging om de volgende decorandi:


1. De heer A.S. Dijkhuizen, Bleiswijk


2. Mevrouw J. Hofman - van Spengen, Bleiswijk


3. Mevrouw G.C. Jochims, Bergschenhoek


4. De heer J.L. de Jong, Bleiswijk


5. Mevrouw J. Kunst - Willemse, Bergschenhoek


6. De heer J.P. Kunst, Bergschenhoek


7. Mevrouw C.P. Schuurmans - van der Linden, Berkel en Rodenrijs


8. De heer M.J.M. in 't Veen, Bergschenhoek


9. G. van Westreenen, Berkel en Rodenrijs


10. Mevrouw V.P Wooning - Ruijgrok, Bleiswijk


11. De heer Sieverdink, Bergschenhoek


12. De heer W.J. Schewe, Bergschenhoek

Decorandi

Nietsvermoedend werden zij om 10.00 uur in Bleiswijk ontvangen door burgemeester Ewald van Vliet. In de raadzaal wachtten de aanvragers en familieleden hen op. De ceremonie startte om 10.15 uur. Na de toespraken werd rond 12.00 uur een champagnetoast uitgebracht op de gedecoreerden en de Koningin waarna de taart werd aangesneden. De bijeenkomst eindigde rond 13.00 uur.

Hieronder volgt een samenvatting van de prestaties van de decorandi:


1. De heer A.A. Dijkhuizen heeft bijzonder veel gedaan voor het kerkelijk leven, eerst in Scheveningen en later in Bleiswijk. Daarnaast zet hij zich in voor de belangenbehartiging van ouderen. De heer Dijkhuizen kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. De heer Dijkhuizen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


2. Mevrouw J. Hofman- van Spengen is zelfstandig ondernemer. Ze zet zich daarnaast al sinds 1990 in voor de Hartstichting, onder andere als interim-secretaris/penningmeester van Kring het Groene Hart/Haaglanden. Haar activiteiten voor de Hartstichting komen ten goede aan de hele samenleving. Mevrouw Hofman - van Spengen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


3. Mevrouw G.C. Jochims is sinds 1 oktober 2006 directeur van de Stichting Zwerfkatten Rijnmond, maar ze steekt per week minstens 80 uur per week in de opvang van zwerfkatten. Momenteel kent de stichting 60 vrijwilligers en is er een professionele ruimte. Zij vangt trouwens al sinds 1974 zwerfkatten op in haar achtertuin. Voor 2003 werkte zij als vrijwilliger. Mevrouw G.C. Jochims wordt gekwalificeerd als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


4. De heer J.L. de Jong is zelfstandig tuinder, maar is al sinds zijn
13e (1954) organist van de RK Kerk Onze Lieve Vrouwe Visitatie in Bleiswijk. Hij is tevens muzikaal begeleider van het St. Caeciliakoor van deze kerk. Daarnaast is hij van 1977 tot 1991 muzikaal begeleider geweest van het kinderkoor De Blijde Wereld. De heer De Jong wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als iemand die anderen heeft gestimuleerd. De heer de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

5. Mevrouw J. Kunst-Willemse is al sinds 1971 vrijwilliger en penningmeester (1973) van de EHBO-vereniging Bergschenhoek. Zij geeft EHBO-lessen op basisscholen en heeft een EHBO-hulppost aan huis. Daarnaast is ze al sinds 1975 medeorganisator van en vrijwilliger bij viswedstrijden aan de Rotte in samenwerking met buurthuis 't Schooltje. Verder is ze al jarenlang vrijwilliger bij het jaarlijkse vakantiekamp van S.V. DOTO. Zij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Mevrouw Kunst- Willemse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

6. haar zoon, de heer J.P. Kunst is als sinds 1976 assistent en hoofdleider (sinds 1986) van het jaarlijks vakantiekamp voor 100 à 120 jeugdleden van S.V. DOTO. Verder is hij bestuurslid en lid van het jeugdbestuur van deze vereniging. Hij heeft zich ook een aantal jaren verdienstelijk gemaakt als organisator van de jaarlijkse carnavalsavond voor ouderen en mensen met dementie in verpleegtehuis De Rustenburg. Daarnaast is hij al ruim twintig jaar bestuurslid en vrijwilliger van het OranjeComité/de Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek en sinds 2007 coördinator van en medewerkers van de vrijwilligers voor het Popfestival Rottepop in Lansingerland. De heer Kunst kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

7. Mevrouw C.P Schuurmans - van der Linden verricht als sinds 1962 vrijwilligerswerk op het gebied van onderwijs. Zij is onder meer lid geweest van het schoolbestuur Laurentius en van de onderwijscommissie in de gemeente Berkel en Rodenrijs. Daarnaast is zij tien jaar lang lid geweest van de commissie AKB van de Berkel en Rodenrijs en acht jaar lang van de gemeenteraad van Berkel en Rodenrijs. Ook heeft zij zich dertien jaar ingezet als secretaris van de zwembadcommissie van de gemeente Berkel en Rodenrijs, waarbij ze zich erg ingezet heeft voor het behoud van het buitenzwembad. Tot op de dag van vandaag is zij nog organist bij de Eucharistievieringen in de kapel van Huize Sint Petrus. Mevrouw Schuurmans wordt gekwalificeerd als iemand die anderen heeft gestimuleerd. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

8. De heer M.J.M. in 't Veen heeft vanaf 1974 heel veel verschillende vrijwilligersactiviteiten ondernomen. Zo is hij secretaris geweest van de basketbalvereniging Squirels, van sportvereniging DOTO en van het parochiebestuur van de St. Willibrordkerk. Hij was voorzitter van het bestuur van de Stichting ter bevordering van Nationale Feestdagen Bergschenhoek. Hij is nog steeds collectant voor de Algemene Nederlandse Gehandicaptenorganisatie en vrijwilliger bij het parochiebestuur van St. Willibrordkerk speciaal belast met het onderhoud van de parochietuin. De heer In 't Veen kan gekwalificeerd worden als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

9. De heer G. van Westreenen is vanaf 1973 algemeen Adjunct van de Districtkadergroep, een organisatie waarin onderwerpen besproken worden als arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden in de vervoerssector. Verder is hij jarenlang actief geweest in de CNV-Bedrijvenbond, onder meer als bestuurslid, CAO-delegatielid (bijna 30 jaar), bondsraadlid en lid van de deelnemersraad van het Pensioenfonds Vervoer. Daarnaast heeft de heer Van Westreenen zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor de gereformeerde kerk De Ark in Berkel en Rodenrijs, onder meer als lid van de kerkenraad, lid van de klusploeg, diaken en bij het kerkvervoer. Tot op heden is hij actief lid van het Hollands Christelijk Mannenkoor en voorleesopa. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. De heer Van Westreenen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje -Nassau.

10. Mevrouw V.P. Wooning-Ruijgrok houdt al 35 jaar de kerkruimte van de Onze Lieve Vrouwe Visitatieparochie schoon. Ook is zij al ruim 15 jaar secretaris van de Katholieke Bond van Ouderen en barmedewerkster van het diensten- en ontmoetingscentrum `De Leeuwerik'. Daarnaast was zij voorzitter en bestuurslid van het Katholieke Vrouwen Gilde en lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting Gecoördineerd Ouderen Werk Bleiswijk. Zij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Mevrouw Wooning is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje -Nassau.

11. De heer A. Sieverdink heeft onlangs een zeer actieve loopbaan als accountant afgesloten, maar heeft daarnaast ook veel vrijwilligersactiviteiten op zich genomen. Zo was hij onder meer bestuurslid van de Rotterdams Ondernemersorganisatie, 12 jaar penningmeester bij voetbalvereniging Alphense Boys en vier jaar voorzitter van het bestuur van Jeugd en Gezin Amsterdam. De heer Sieverdink heeft daarnaast nog veel andere bestuursfuncties vervuld, zoals in het comité van aanbeveling Marathon Rotterdam, secretaris Platform rechtmatigheid Provincies en Gemeenten, medeoprichter en penningmeester en voorzitter van businessclub The Lighthouse Club, departement Delfland. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. De heer Sieverink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

12. De heer W.J. Schewe heeft diverse functies bekleed bij de politie KLPD, landelijk als plaatsvervangend hoofd van de Dienst verkeerspolitie van de KLPD. Binnen zijn werk heeft hij onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan politie-uitzendingen naar Tanzania, Rwanda, Burundi, Roemenië en Polen. Daarnaast heeft hij diverse ontwikkelingen binnen de Nederlandse politie-organisatie mede op touw gezet. Ook heeft hij vele vrijwilligersactiviteiten gedaan bij voetbalvereniging BCCB, onder meer als voorzitter en sinds 2007 als gastheer, adviseur. Vanaf dat jaar is hij ook afgevaardigde van het amateurvoetbal van het district West II van de KNVB. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving en anderen heeft gestimuleerd. De heer Schewe is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau bij de Algemene Gelegenheid 2009.