Gemeente Franekeradeel


Offiële bekendmakingen 6 mei 2009, Franeker Courant

Verleende aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 14 april 2009 hebben besloten een aanlegvergunning te verlenen voor:
* Het uitvoeren van archeologisch onderzoek op de percelen gelegen zuidelijk van de straat "Jonkerschap" te Achlum, kadastraal bekend gemeente Tzum, sectie F, nummers 0376, 0377 en 0379.

Het besluit is op 14 april 2009 verzonden aan de aanvrager.

Ontheffing Bestemmingsplan en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het bouwen/veranderen van een kap op de bestaande woning op het perceel plaatselijk bekend Monnikenweg 26, 8806 KX te Achlum;

met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening.
Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 7 mei 2009 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

De stukken liggen voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

RECTIFICATIE

Wet Milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in februari 2009 meldingen zijn binnengekomen van:

* Autobedrijf H. de Jong, Swaerderwei 59a, 8851 EH TZUMMARUM. Het betreft een activiteitenbesluit oprichting autobedrijf.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker

Besluiten college b.&w 28-04-2009

Standpuntbepaling over Automatische Elektronische Defibrillatoren. (AED's)
Besluit
Standpunt t.a.v. het al dan niet subsidiëren van AED's te bepalen subsidieregels op te stellen voor het ondersteunen van burgerinitiatieven.

Fier Fryslan: Advies en Steunpunt Huiselijk geweld. Besluit
Kennis te nemen van beide stukken en deze tevens ter informatie onder de aandacht van de raad te brengen.

Structuurvisie buitengebied.
Besluit

1. In te stemmen met het raadscommissiestuk en de ontwerp structuurvisie buitengebied 2010-2020.

2. De ontwerp structuurvisie buitengebied 2010-2020 aan de raadscommissie van 14 mei 2009 voor te leggen om inspraakrijp te verklaren.

Stichting Het Sjaerdemaleen.
Besluit
De in het advies genoemde kandidaten te benoemen tot beneficianten 2009-2010 van Stichting Het Sjaerdemaleen.

Franeker, 6 mei 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.