Dienstenbond CNV

Nieuws

4 mei 2009

Super de Boer Pensioenfonds heeft meer tijd nodig

Begin april werd door Super de Boer de uitvoeringsovereenkomst met de Stichting Pensioenfonds SDB opgezegd met ingang van 1 januari 2010. Zoals bekend is er tussen Super de Boer en de Stichting Pensioenfonds SDB geen overeenstemming bereikt over de wijze waarop de dekkingsgraad op het vereiste niveau moet worden gebracht. De ontstane situatie geeft onzekerheid onder leden die voor hun pensioen financieel afhankelijk zijn van de Stichting Pensioenfonds Super de Boer.

Zorgvuldigheid
In onze vorige info hebben wij geschreven dat wij door het pensioenfonds en uw werkgever voor 25 april jl. geïnformeerd wilden worden over de gevolgen voor leden. Super de Boer en de Stichting Pensioenfonds SDB, hebben hierop laten weten meer tijd nodig te hebben. Dit omdat het om een zeer complexe zaak gaat die zorgvuldig moet worden uitgezocht en berekend. Door diverse mensen betrokken bij het proces is dit bevestigd. CNV Dienstenbond heeft de indruk dat het pensioenfonds en uw werkgever zich nog steeds blijven inzetten voor een oplossing. Pas wanneer partijen iets kunnen melden over die oplossing valt ook iets te zeggen over de gevolgen voor individuele deelnemers aan het pensioenfonds.

Wijsheid?
CNV Dienstenbond heeft een eigen zelfstandige positie in de problematiek rond het pensioenfonds en kiest samen met leden zijn eigen weg. Na te hebben gesproken met diverse betrokkenen komen wij tot de slotsom dat een oplossing voor de ontstane problemen op dit moment niet voorhanden is maar wel binnen afzienbare tijd kan worden verwacht. Wij hebben zaken zorgvuldig tegen elkaar afgewogen en zijn tot de conclusie gekomen dat het opvoeren van de druk op de onderhandelingspartijen op dit moment niet leidt tot een snellere oplossing van het probleem.

Super de Boer DC cao
Door de commotie rond het Super de Boer pensioenfonds zijn de, in februari jl. begonnen onderhandelingen, over de DC cao wat op de achtergrond geraakt. Op 14 mei as. zal tijdens een ingelaste overleg de onderhandelingen worden hervat. Een groot aantal zaken is al aan de orde geweest. Door CNV Dienstenbond zijn onze leden in de DC's telkens geïnformeerd en opgeroepen hun mening te geven. Uw mening nemen wij steeds mee naar de onderhandelingstafel! We hopen op 14 mei de losse draden af te hechten om aan u zo spoedig mogelijk het resultaat voor te leggen.

Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze info dan kunt contact opnemen met bestuurder Alie Postema. Dat kan per mail: a.postema@remove-this.cnvdibo.nl, per fax: 0512-583 449 of per telefoon: 0512-583 440.