Gemeente Uithoorn

Gedragslijn gemeente Uithoorn op Koninginnedag na aanslag Apeldoorn

4 mei 2009
Burgemeester Groen heeft zich op 30 april geschaard achter de verklaring die burgemeester Cohen van Amsterdam die middag heeft gedaan over de gedragslijn in Amsterdam en de regiogemeenten na de aanslag in Apeldoorn.

Deze gedragslijn komt neer op het afgelasten van alle officiële activiteiten (die waren er op dat tijdstip niet meer in de gemeente Uithoorn) en dat burgemeester Groen uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden geen activiteiten meer heeft bezocht. Op basis van de regionaal afgestemde gedragslijn heeft zij de organisatoren van activiteiten verzocht vanuit ditzelfde gevoel van respect het al dan niet door laten gaan, c.q. inkorten of op een laag pitje continueren van hun activiteiten te beoordelen.

Deze gedragslijn is afgestemd met de politie alhier en kenbaar gemaakt aan de bij de gemeente bekende organisatoren van de Koninginnedagactiviteiten in De Kwakel, De Legmeer en de horeca in het Oude Dorp.

Volgen van de gedragslijn

Dit heeft er toe geleid, dat de organisatoren in het Oude Dorp besloten hebben de activiteiten op een lager pitje te laten doorgaan, ook ten aanzien van het geluidsvolume.

De organisatoren in De Kwakel hebben besloten vanaf ca.18.00 uur de activiteiten naar binnenshuis (Dorpshuis) te verplaatsen, ook met lager geluidsvolume en eventueel vroegere eindtijd.

De organisatie in De Legmeer heeft de eindtijd van de festiviteiten op het evenemententerrein vervroegd naar 21.30 uur en heeft ook de muziek op een lager volume gezet.

Voor zover bij de gemeente bekend zijn deze afspraken door betrokken organisatoren ordentelijk nagekomen.

Met de politie is afgesproken dat zij erop zouden toezien dat het gedrag van de bezoekers van de evenementen respectvol en in lijn met de hierboven omschreven gedragslijn is. De politie heeft ons laten weten terug te zien op een rustige viering van Koninginnedag in Uithoorn en De Kwakel en op een ordelijk verlopen vroegtijdige afsluiting van de festiviteiten.

Vlag

De vlag bij het gemeentehuis is op 30 april om ca. 16.00 uur halfstok gegaan.

Medeleven

Het gemeentebestuur van Uithoorn betuigt zijn medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van de calamiteit in Apeldoorn en dankt alle organisatoren en bezoekers die hebben bijgedragen aan het op gepaste wijze laten uitdoven van de festiviteiten op Koninginnedag alhier.
^