Gemeente Geertruidenberg


Grote schoonmaak speeltuin Benraatshoef

Omdat de leden van het speeltuincomité aan de Benraatshoef in Raamsdonksveer vonden dat hun speeltuin aan een opknapbeurt toe was, organiseerden zij op zaterdag 2 mei een schoonmaakdag.

De Gemeente Geertruidenberg doet uiteraard haar best om alle speeltuinen netjes en schoon te houden, maar kan niet overal tegelijk zijn. Het speeltuincomité besloot om niet met de vinger naar een ander te wijzen, maar zelf de handen uit de mouwen te steken.

De omstandigheden tijdens de schoonmaakdag waren ideaal: prachtig weer en genoeg bewoners die heel graag de speeltuin wilden opschonen. Onder het genot van een kopje koffie met koekje, limonade, snoepjes en ijsjes voor de kinderen, heeft de Benraatshoef de klus geklaard. Na 5 uren met emmers, sponzen, bezems en ander werktuig aan de slag te zijn geweest, was het dan zover, 44 vuilniszakken vol en 2 kruiwagens met bouwafval. Met dank aan het speeltuincomité, de buurtbewoners van de Benraatshoef die geholpen hebben en de gemeente Geertruidenberg is de speeltuin weer schoon!

Wat het speeltuincomité van de Benraatshoef betreft is samenwerking, eigen initiatief en een goede dosis optimisme de manier om de speeltuin "veilig en kindvriendelijk" te houden. Betrokken buurtbewoners zijn essentieel voor het succesvol maken en houden van een speeltuin. Door als speeltuincomité en gemeente samen te werken bereik je het beste resultaat. De Gemeente Geertruidenberg heeft deze actie daarom ondersteund door bijvoorbeeld het leveren van vuilniszakken en vuilprikkers. Ook zorgde de gemeente Geertruidenberg er voor dat het verzamelde afval wordt afgevoerd.