Op 4 mei onderweg herdenken? Zoek een parkeerplaats!

Weggebruikers kunnen onderweg meedoen aan de Nationale Herdenking op maandag 4 mei door tijdig een parkeerplaats te zoeken. Het is niet veilig om op de vluchtstrook te stoppen.

Op de elektronische borden boven de snelweg staat op maandag 4 mei vanaf 00.00 tot 20.05 uur de boodschap 'Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook'. Op zondag 3 mei staat op diezelfde borden '4 mei herdenken? Zoek een parkeerplaats'. Ook via de actuele verkeersinformatie op de radio, internet en teletekst worden weggebruikers hierop geattendeerd.

Tot 2008 werd alleen tijdens de Nationale Herdenking zelf van 19.30 uur tot 20.05 uur een 'Veilig herdenken'-boodschap getoond. Sinds vorig jaar zet Rijkswaterstaat, op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de borden boven de weg langer in. Rijkswaterstaat wil met het ruimer inzetten van de borden boven en langs de weg een bijdrage leveren aan een veilig herdenken onderweg. Echter, file informatie gaat altijd voor: op het moment dat er file staat, vervalt de 'Veilig herdenken'-boodschap automatisch.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed